2011-01-12 23:18:21• hírek • Szatmár.ro

Kidőlt házfalak Lázáriban

Két vályogépület fala dőlt ki szerdán Lázáriban, Nagypeleskén egy házat konszolidálni kellett.

Tar Attila, a lázári sürgősségi fellügyelőség vezetője fényképeket is eljuttatott portálunk szerkesztőségébe a lázári belvízhelyzet okozta károkról - az egyik felvételen a szerda reggelre kidőlt falú nyárikonyha látható, a többin vízzel elárasztott kertek. Szerda estére - kaptuk a hírt egy vályogból épült lakóház is összedőlt a helységben, ebben viszont szerencsére senki sem lakott. Nagypeleskén egy ház falait ki kellett támasztani.

- Karácsonytól mostanáig legalább ötven alkalommal kellett házak alagsoraiban, pincéiben szivattyúznunk. A település egyes részein a kerteket teljesen víz borítja, és több lakás is veszélybe kerülhet, ha nem változik a helyzet - fejtette ki a főfelügyelő, majd hozzátette: jó lenne, ha az emberek megértenék azt, hogy csak egyszer ajánlatos (a javak mentésekor) kiszívatni a pincékből a vizet, hiszen a többszöri művelet akár az ingatlan alapzatának a stabilitására is kihatással lehet.

A kutak vízszintje a talaj szintjén van, és vizük fogyasztása sem emberek, sem állatok számára nem ajánlott. Tar Attila szerint nem az árkokból kiömlő belvizek okoznak most problémát, hanem elsősorban a talajvíz, amelynek szintje folyamatosan emelkedik.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: