2015-09-21 11:05:46• hírek • Kocsis Zoltán

Kidobták a negyvenéves ágyakat

Kidobták a közel negyvenéves ágyakat és új, esztétikus berendezésre cserélték azokat, foglalhatnánk össze pár szóban - csakhogy a sárközújlaki bölcsődében ennél jóval több minden történt. Közben szépül a kisváros polgármesteri hivatala is.

A sárközújlaki bölcsődét még a 80-as években rendezték be. A kor szellemének megfelelő masszív, strapabíró, ám cseppet sem esztétikus és kényelmes vaságyakkal látták el az intézményt. Ezek az elmúlt évtizedek alatt jelentősen megkoptak, megrongálódtak. Éppen ezért az önkormányzat vezetői úgy döntöttek: eljött az ideje a cserének.

Amint azt Piricsi Artúr polgármester megkeresésünkre elmondta, összesen harminc új ágyat és a hozzá tartozó matracokat szereztek be. Ennél azonban több történt a bölcsődében, hisz a termeket kifestették és új parkett is került a kicsiny lábak alá. A 25-30 gyerek összesen 130 négyzetméternyi intenzív kopásálló parkettet taposhat ezentúl. A teljes beruházás mintegy 20.000 lejbe került.

Nem csak a bölcsőde, de a település legfőbb közigazgatási épülete, a polgármesteri hivatal is kozmetikai beavatkozás alatt áll éppen. A részleges felújítás során négy irodát meszeltek újra és a már megkopott, használhatatlan bútordarabokat újakra cserélték.

„Koszosak, kopottak voltak már a falak és a bútorok egy része is. Azt szeretnénk, hogy az itt dolgozók kellemes és praktikus környezetben végezhessék munkájukat, illetve fogadhassák az ügyes-bajos dolgaikat intéző lakosokat", fogalmazott Piricsi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: