2017-06-26 09:12:53• hírek • Szatmár.ro

Kiderült, pontosan hány borpince van Krasznabélteken!

A pinceszámlálók egyik csapata
A pinceszámlálók egyik csapata

Remek hangulatú volt a hétvégén tartott krasznabélteki pinceszámlálás.

Krasznabéltek kitűnő bortermő vidék, ez közismert évszázadok óta. Nagy hagyománya van itt a szőlőtermesztésnek, napjainkban pedig egyre többen térnek vissza ehhez a mesterséghez - ezért nem véletlen, hogy a Szatmári Borok Fesztiválján a vidék borászai négy standnál is kínálgatták a helyi pincészetekben készült nedűt. Azt viszont még a helyiek sem tudják, hogy hány borpince van a településen. Hogy sok, azzal mindenki tisztában volt, de pontos számot senki sem tudott.

Az Autonet Import kft. dolgozóinak egy része viszont vállalkozott a feladatra, hogy összeszámolják a pincéket. Az eredmény pedig 225 lett!

Szombaton egy méretes busz indult Szatmárnémetiből, amely kivitte vidékre a számolókat és azok családtagjait. Mert a nemes feladat mellett ez igazából egy jó családi program volt, a számlálást követően ugyanis a Nachbil pincészet udvarán bor és sült szalonna várta a résztvevőket, akik pedig kedvet éreztek, akár maguk is nyársra szúrhattak egy-egy szalonnadarabot és saját ízlésük szerint süthették meg. Közben lehetőség volt a Nachbil pincészet "főhadiszállásának", a hűvös, kitűnő borokkal teli pince meglátogatására is.

Aztán elkészült az ízletes bográcsgulyás, hogy a résztvevők erőt meríthessenek még egy túrára, amely a domb tetején található kápolnához vezetett.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: