2018-09-25 09:34:39• hírek • Bede Emőke

Kiderült, mikorra számolhatók fel teljesen a fertőzésgócok

Kedden délelőtt ismét asztalhoz ültek a Prefektusi Kollégium tagjai. A találkozón részt vett a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetője is, aki friss információkat közölt az afrikai sertéspestis jelenlegi helyzetéről.

Dr. Nicolae Dumuta elmondta, az augusztus 31. óta eltelt időszakban nem regisztráltak újabb afrikai sertéspestis megbetegedést, mi több, öt fertőzésgócot már sikerült teljesen felszámolni. Jelenleg 7 további gócról van tudomása a DSVSA-nak, ezek mindegyike a megye északi részén, az ukrán határ közelében található. Amint arra dr. Dumuta rávilágított, az igazgatóság munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy ezeket a pontokat is teljesen meg lehessen tisztítani. Ha minden rendben megy és nem üti fel a fejét újabb gazdaságban a betegség, akkor október 15-én ASP-mentesnek lehet nyilvánítani a megyét.
 

Legutóbbi közleményében a DSVSA azt is közölte, hogy közúti ellenőrzésekre még mindig lehet számítani, különösen a fertőzésgócok környékén. A kontroll során főként azokat a járműveket vizsgálják át, melyek élő állatot, húst vagy húskészítményeket szállítanak, kiszűrve ezzel azokat a fuvarokat, melyek esetlegesen tovább terjeszhetnék az afrikai sertéspestist.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: