2018-11-17 08:11:24• hírek • Bede Emőke

Kiderült, mi okozta a pusztadaróci bútorgyárban kiütött tüzet

Elkészült a tűzoltósági jelentés a péntek délután Pusztadarócon történt tűzesettel kapcsolatban.

A közlemény szerint a 112-es segélyhívóra befutott bejelentés nyomán a pusztadaróci bútorgyárhoz összesen 21 tűzoltó vonult ki három habbal és vízzel oltó autóval, valamint velük tartott egy SMURD-rohamkocsi is. A tüzet rövid időn belül sikerült eloltani, így a lángok nem terjedtek át sem a gyár raktárára, sem az elkészült termékek tárolójára, és épségben megúszták az irodák is. Az oltást követően a tűzoltók újból ellenőrizték a terepet megbúvó tűzfészkek után kutatva, ennek érdekében a tetőt is meg kellett részlegesen bontaniuk.
 

Szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont nagy mennyiségű, a bútorgyártás során használt anyag lett semmivé. Ugyanakkor a tűzoltóság közleményében azt is kiemelte, hogy az alkalmazottak még az egységek megérkezése előtt kimenekültek, a személyzet néhány tagja a rendelkezésükre álló felszereléssel oltani kezdte a lángokat. Így nekik is köszönhető, hogy a tűz nem végzett a mostaninál is nagyobb pusztítást az épületben.


A jelentésből emellett az is kiderült, hogy mi okozhatta a tüzet. A helyszíni vizsgálatok szerint egy öngyulladásról volt szó, melyet egy speciális szintetikus olaj és a pamut találkozásakor lejátszódó reakció okozott. Emellett az érintett helyiség az ott tárolt kémiai anyagok miatt veszélyes gőzzel is telítődött, mely ugyancsak táplálta a tüzet. Az incidens során kb. 400 négyzetméternyi területen pusztítottak a lángok.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: