2019-01-17 08:11:22• hírek • Bede Emőke

Kiderült, mi okozta a két nagykárolyi férfi halálát

Tragikus ügyre derült fény nemrégiben Nagykárolyban: egy Ady Endre utcai lakásban két élettelen férfi holttestére bukkantak.

A két férfit életben legutóbb január 11-én, azaz pénteken látták, amikor is a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal szegénykonyhájának munkatársai kiszállították nekik a napi ételadagot. Január 14-én, azaz hétfőn az egyik szomszéd kérésére kiérkeztek a rendőrök a lakáshoz, ám a segítség későn jött, már csak két holttestet találtak az egyenruhások.
 

A gyilkosság lehetőségét szinte azonnal kizárták, ugyanis a férfiakon nem találtak erőszakosságra utaló jeleket. Hogy kiderítsék, mégis mi miatt vesztették életüket, a szokásos eljárásnak megfelelően a holttesteket beszállították a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház bonctermébe. Az ott elvégzett vizsgálatok szerint a két férfi halálát a nagymennyiségű alkoholfogyasztás, majd azt ezt követően beálló hipotermia okozta. Magyarán szólva az áldozatok berúgtak, majd a fűtetlen lakásban testük egyszerűen kihűlt.
 

Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy az alkohol nem segíti a kihűlés elleni küzdelmet, valójában csak az észlelt tüneteket csökkenti. Az ember ezáltal nem érzi úgy, hogy fázna, holott a szervezet működése már nem megfelelő. Fontos azt is tudni, hogy a kihűlés veszélye nemcsak azokat érinti, akik a kinti mínuszokban tartózkodnak, hanem a tartósan 15 Celsius fok alatti hőmérsékletű lakásban élőket is. Ez utóbbi főleg az idősekre, betegekre, mozgásukban korlátozottakra nézve jelent kiemelt kockázatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: