2019-11-27 19:11:35• hírek • Bede Emőke

Kiderült, mi okozta a Closca sugárúti robbanást FRISSÍTVE

Amint arról néhány órával ezelőtt beszámoltunk, nagy erejű robbanás történt szerda délután, a szatmári Closca sugárúton, egy több emeletes tömbházban.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint a Closca sugárút 74. szám alatt található épület harmadik emeletén történt a robbanás, melynek ereje akkora volt, hogy az érintett lakás ablakai keretestől repültek ki a helyükről. A helyszínre két habbal és vízzel oltó autó, és több SMURD rohammentő sietett ki. A hatóság által közölt információk alapján az incidensben ketten égési sérüléseket szereztek, két másik személyt pedig sokkos állapotban menekítettek ki. Ugyanakkor biztonsági okokból a garzonlakásokat tartalmazó tömbház többi lakóját evakuálják – közölte az ISU szóvivője.


Az ISU legfrissebb tájékoztatása szerint 19 lakást érintett a robbanás, melyekből eddig 25 személyt kellett evakuálni. A sérülteket a szatmári kórház sürgősségi osztályára szállították, ugyanakkor egy 30 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy hozzá a SMURD helikopterét kellett riasztani. 


A helyszíni vizsgálatok során feltárt jelek arra engednek következtetni, hogy a robbanásért egy gázszivárgás tehető felelőssé, ám azt, hogy a gázt pontosan milyen nyílt láng lobbantotta be, még nem sikerült megállapítani.


FRISSÍTÉS: Az ISU közölte, az épület szerkezeti stabilitása nem gyengült meg a robbanás során. A lakók visszaköltözhetnek a garzonlakásokba, de akár úgy is dönthetnek, hogy a számukra felajánlott szálláson töltik az éjszakát. Az épület gáz- és villanyhálózatát folyamatos megfigyelés alatt tartják, a lakóknak pedig ételt és vizet osztottak.


Egy 30 éves nőt súlyos égési sérülései miatt Bukarestbe kellett szállítani - közölte 20 óra 40 perckor a katasztrófavédelem.

























Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: