2018-09-18 11:51:14• hírek • Bede Emőke

Kiderült, mennyi a Szatmár megyei nettó átlagfizetés

Az Országos Statisztikai Hivatal rendszeres időközönként összesíti, hogy az ország megyéiben mennyi a nettó átlagkereset, majd ennek alapján rangsorolják is a megyéket.

A statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint a legtöbb pénzt cseppet sem meglepő módon a bukarestiek vihetik haza, a fővárosban ugyanis a nettó átlagbér összege eléri a 3535 lejt, mely 14 százalékos emelkedést jelent a tavalyi adatokhoz képest. Második helyen Kolozs megye következik 3065 lejes átlagkeresettel, a 2017-ben mért átlaghoz képest ez 15 százalékos béremelkedést jelent. A legmagasabb nettó fizetések dobogójának harmadik fokára Temes megye állt 2940 lejjel.
 

Szatmár megye sajnos meg sem közelíti a lista vezető helyeit, ugyanis a statisztikai hivatal adatai szerint megyénkben 2180 lej a nettó átlagbér. Vannak azonban olyan területek, ahol még ennyit sem vihetnek haza az alkalmazottak. Suceava megyében például 2058, Botosani-ban 2070, Hargita megyében pedig 2096 lej a nettó átlag –derült ki a nemrégiben közzétett adatokból.
 

Legjobban még mindig az IT-szektorban dolgozók keresnek, a legalacsonyabb bérekkel pedig a vendéglátásban, illetve a textil- és faiparban dolgozóka munkáját honorálják. Ezen szakmák területén a nettó átlagbér 1557 és 1792 lej között mozog -állapította meg a hivatal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: