2016-09-25 17:12:12• hírek • Kocsis Zoltán

Kiderült, melyik az év iskolája és községe

Kakszentmárton volt szombaton az európai autómentes nap egyik központja Szatmár megyében. Itt kiderült az is, melyik lett az év iskolája és az év községe. Legalábbis a szelektív hulladékgyűjtés terén.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség tavaly ősszel indította versenyét, melynek célja az volt, hogy serkentse az iskolákat, önkormányzatokat és hulladékgyűjtő cégeket arra, hogy minél több szelektív hulladékot gyűjtsenek össze. A megmérettetés eredményesnek bizonyult, már csak azért is, mert összesen 72,5 tonna hulladékot gyűjtöttek össze. Természetesen szelektíven.

A legügyesebb, leghatékonyabb tanintézetek, a borválaszúti, a nagykárolyi 3-as számú, valamint a szatmárnémeti Avram Iancu általános iskolák, a Ioan Slavici Gimnázium és az Aurel Popp Művészeti Iskola diákjai az összegyűjtött pillepalackokból vízi járműveket raktak össze - ezeket a Nomad Kajak egyesület kajakosai segítségével a Szamosra is bocsájtották.

Az év iskolája a Ioan Creanga Általános Iskola, az év községe Börvely, az év hulladékgyűjtője az Alpin kft lett.

Mindezen idő alatt az Aurel Popp Művészeti Iskola tizenkét diákja rajzversenyen mérte össze tudását és kreativitását. Ezeket az alkotásokat a Kossuth-kertben található Zöld Házban állítják majd ki, a diákok pedig a nagytarnai tábor vendéglátását élvezhetik. Az említett iskolák csapatainak tagjai szintén a környezetvédelmi ügynökség támogatásával vásárosnaményi kirándulást élvezhetnek. Kakszentmártonban pedig az atyai Kentaur lovas tábor jóvoltából ismerkedhettek meg a lovaglással.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: