2018-08-06 11:13:36• hírek • Agerpres/Bede Emőke

Kiderült, mely országokban dolgoznának legszívesebben a romániaiak

Nemrégiben hozták nyilvánosságra annak a nemzetközi kutatásnak az eredményeit, mely azt hivatott feltárni, hogy az egyes országok lakói legszívesebben hol vállalnának munkát.

A kutatásból kiderült, Románia lakosságának több mint fele külföldön vállalna munkát, ha tehetné. A legtöbben Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Svájcban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában vagy Ausztriában helyezkednének el.
 

A BestJobs portál és a The Boston Consulting Group által készített nemzetközi felmérés szerint azok, akik hajlandóak lennének elhagyni Romániát, többnyire ugyanazon indokokra hivatkozva döntenének így. Ezek a következők: jobb élet reménye, az itthoni politikai instabilitás és az ottani jobb karrierlehetőség. Emellett kiderült az is, hogy a külföld irányába leginkább nyitottak a 30 éven aluli, felsőfokú diplomával rendelkező fiatalok, azaz főként azok, akik nemrégiben fejezték be az egyetemet. Ugyanakkor nem csak a nyugat tűnik vonzó választásnak, ugyanis Romániában vannak olyanok, akik szívesen dolgoznának az izraeli, dél-koreai, olaszországi, törökországi, ghánai, nigériai, egyiptomi, norvégiai, görögországi vagy katari munkahelyeken.


A közvélemény-kutatás 197 országban, 366 ezer munkavállaló megkérdezésével készült -számol be róla az Agerpres hírügynökség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: