2018-01-17 10:35:58• hírek • Bede Emőke

Kiderült, mely buszjáratok a legnépszerűbbek Szatmárnémetiben

Fotó: Transurban Satu Mare hivatalos facebook oldal
Fotó: Transurban Satu Mare hivatalos facebook oldal

A Szatmárnémeti tömegközlekedését biztosító vállalat is elkészítette a 2017-es évre vonatkozó statisztikáit: a számadatokból többek között az is kiderül, hány jegy és bérlet fogyott.

A részletes elemzések szerint tavaly megközelítőleg másfél millió jegyet adtak el, a kiváltott bérletek száma pedig eléri a 90 ezret. Utóbbi szám a diákok és nyugdíjasok által kiváltható kedvezményes bérletek mellett tartalmazza a teljes árúakat is. A jegyeladásokból befolyt teljes összeg eléri a 2.800.000 lejt, az eladott bérletek pedig 1.650.000 lejnyi bevételt hoztak a Transurban kasszájába. Nem ennyiből állt össze azonban a tömegközlekedési vállalat éves bevétele. A nyugdíjasok és kisgyermekek ingyenes utaztatása fejében a Helyi Tanács kb. 3.200.000 lejt fizetett ki a vállalat javára.
 

A beszámoló szerint a Transurban gépparkja jelenleg 56 autóbuszt számlál, kisebbeket, nagyobbakat és csuklósokat egyaránt. Ezek közül napi szinten 36 járja a szatmári utcákat. Hogy melyik útvonalra mekkora buszt küldenek, azt a várható utasforgalom alapján döntik el. Értelemszerűen a forgalmasabb útvonalakon a több férőhelyes járműveket küldik.
 

A 16-os lakónegyedet érintő 1-es és 13-as járatokat előszeretettel választják a szatmáriak. De hasonlóan nagy népszerűségnek örvendenek azok a járatok is, melyek a 17-es lakónegyedet kötik össze a város más részeivel. Ezek a 14, 15 és 18-as számot viselő járatok. A Kárpátok lakónegyedekben közlekedő 2, 3, 9 és 12-es járatokat is sokan választják, csakúgy mint a várost Szatmárzsadánnyal összekötő 17-es vonalat. Ezek tekinthetőek a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító járatoknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: