2019-11-21 07:20:05• hírek • Blikk.hu

Kiderült, ki a zaklató: nyilvánosság elé állt a Katona József Színház neves rendezője

Kiderült, Gothár Péter a Katona József Színházban kirobbant zaklatási botrány főszereplője. Nyilvánosan kért bocsánatot tettéért, a közleményéből kiderült, hogy tavaly történt az eset, amikor "erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledett a munkatársnőjéhez".

A Katona József Színház tette közzé Gothár Péter közleményét, amit változtatás nélkül közlünk: "Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa. Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.
 

Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam." - írta a rendező.
 

Mint ismert. kedden robbant ki a botrány: kirúgták és kitiltották a budapesti Katona József Színház egyik munkatársát a teátrumból, mert „több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett”. A színház közleményben hozta nyilvánosságra az ügyet, ám nem részletezte azt, eddig nem is nevezték meg, kiről van szó. A helyzetet súlyosbítja, hogy a rendező a Színház- és Filmművészeti Egyetem is tanít, ott is vizsgálatot indítottak.
 

Gothár Péter a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, jelmez- és díszlettervező, egyetemi tanár. 2013-tól a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja. Olyan filmeket rendezett, mint a Megáll az idő vagy a Tiszta Amerika. 1993 óta volt a Katona József Színház rendezője és 2002 óta tanít a Színművészetin, 2007-ben egyébként tiszteletbeli doktori címmel is kitüntették.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: