2017-02-07 13:53:59• hírek • Szatmár.ro

Kiderült, hogy mitől kerül gyilkos hangulatba a szatmári

A Szatmár Megyei Rendőrfőkapitányság 2016-ra vonatkozó statisztikáiból kiderül, hogy a megyében a tavalyi évben összesen öt gyilkosság történt, ám közel ezer esetben történt bántalmazással vagy egyéb erőszakos cselekménnyel kapcsolatos bűncselekmény.

A tavalyi évben hat gyilkossági kísérlet és öt gyilkosság történt Szatmár megyében - áll a rendőrség közleményében. Érdekesség, hogy az öt gyilkossági eset mindegyikében sikerült előállítani a feltételezett elkövetőt. Az eseteket vizsgálva kiderült, hogy minden esetben az italozás vezetett a spontán konfliktushoz, amit az emberéletben kárt okozó cselekedet követett. A rendőrök tehát megnyugtatnak, nem bérgyilkos ténykedése, vagy előre kitervelt cselekmény vezetett halálhoz.

Csendben jegyeznénk meg, hogy a nyomozók ezek szerint jól boldogulnak a hirtelen felindulásból, részegen elkövetett gyilkossági ügyekben, ám Dorgai Gabriella több mint két éve meggyilkolt színésznő ügyében még mindig nem álltak elő egyetlen gyanúsítottal sem. Ebben az ügyben felmerült az előre kitervelt bűncselekmény lehetősége is.

A hat gyilkossági kísérletben is az alkohol volt az egyik kiváltó ok - ezekből ötöt vidéken, egyet pedig városi környezetben követtek el, és mindenik esetben előállították a tettest.

Visszatérve a 2016-os statisztikákhoz, 36 rablás, 24 nemi erőszak, 17 testi sértés és 944 bántalmazás vagy egyéb erőszakos cselekedet történt az elmúlt évben.

A 36 rablásból négy volt különlegesebb: kettő esetében fegyvert használt az elkövető, kettő esetben pedig símaszkos elkövető követte el a bűncselekményt. A rablások kétharmada városon történt, 23 esetben pedig a rendőröknek sikerült azonosítaniuk az elkövetőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: