2016-09-01 19:09:00• hírek • MTI

Kiderült, hogy mennyit keres Mugur Isarescu

Nyilvánosságra hozta a Román Nemzeti Bank vezető tisztségviselőinek jövedelmét, miután bírálatok érték az intézményt, hogy eltitkolja a béreket, a jegybank első embere havonta megkeresi a 16 ezer eurót.

Dan Suciu szóvivő csütörtökön sajtótájékoztatón közölte, hogy mennyit keres Mugur Isarescu, a központi bank kormányzója havonta, a pótlékokkal együtt.

A bank korábban közleményt csütörtökön közleményt adott ki, amely szerint szerint Isarescu kormányzó havonta 42 727 lej fizetést kap, ami kiegészül az igazgatótanácsi tagságért járó havi 18 476 lejes  juttatással. A nemzeti bank vezető tisztségviselői ezen kívül egyéb pótlékokat is kapnak.

Romániában a nettó átlagbér júniusban 2078 lej volt.

A román média a nyáron kezdte firtatni, hogy túl nagy a fizetése a jegybank kormányzójának. Isarescu már augusztus elején bejelentette, hogy nyugdíjra is jogosult lenne, de az öregségi járandóságot nem veszi fel mindaddig, amíg a központi bank élén van.

A román törvények szerint a jegybank nem lett volna köteles nyilvánosságra hozni a béreket, de Mugur Isarescu többször hangsúlyozta, hogy a nemzeti bank a lehető legátláthatóbb intézménnyé akar válni, és ezt a lépést is megteszi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: