2013-05-16 16:53:44• hírek • Kocsis Zoltán

Kicsik vagyunk, de szabályosan közlekedünk!

Az idén első alkalommal országos versenynek számító „Kicsik vagyunk, de szabályosan közlekedünk!" vetélkedő városi szakaszát rendezték csütörtök délelőtt az ötletgazda Május 14 Óvodában. Három csapat jutott be az egy hét múlva esedékes megyei versenybe.

A 10.00 órakor kezdődő vetélkedőn összesen tíz szatmárnémeti, vetési és szatmárudvari óvoda képviseltette magát. Egy csapatot két kis óvodás alkotott. A csöppségeknek előbb egy öt kérdésből álló, a biztonságos közlekedés szabályairól szóló tesztet kellett kitöltenie. Mint a nagyok esetében, ők is a, b vagy c válasz közül kellette válasszanak. A vetélkedő második részében pedig le kellett rajzolniuk, miként utaznak szüleikkel egy autós kirándulásra.

„Mivel a gyerekek jól fel vannak készítve, ezért a kérdések is nehezebbek, mint az előző években. Fontos, hogy megtanulják, miként kell viselkedniük a közutakon úgy gyalogosként, mint utasként", fogalmazott Felicia Hrihorisan, a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársa.

A Május 14 Óvoda immár hetedik alkalommal szervezte meg a "Kicsik vagyunk, de szabályosan közlekedünk!" vetélkedőt a Szatmár Megyei Rendőrség és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség támogatásával, ám csak idén nyilvánították országos versennyé. Ennek következtében a csütörtöki napon Szatmárnémeti mellett Nagykárolyban, Tasnádon és Avasfelsőfaluban is megrendezték a versenyt. Minden helyszínről a legjobb három páros jut be az egy hét múlva esedékes megyei döntőbe. Ezt követően az országos döntő helyszíne is Szatmárnémeti lesz: ide küldik és itt értékelik ki az ország többi pontján elért eredményeket.

Szatmárnémetit szakaszon a 11-es óvoda gyerekei, Van Beylen Rene és Marco Luca (felkészítőik Silaghi Ramona Simina és Hohadea Claudia) végeztek az első helyen, megelőzve a Mondiala óvoda csapatát, Peres Sarah-t és Lucaciu Alexet (felkészítőik Buriceanu Alina és Horvath Andreea) valamint a házigazda intézmény kicsiny tanulóit, Valeanu Orianát és Rosianu Adát (felkészítőik Dragos Codruta és Turcus Aurica).

ovis kozlekedesi vetelkedo from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: