2019-04-18 05:05:58• hírek • Bede Emőke

Kicsik és nagyok, figyelem: május 17. és 19. között ismét vár a Családi Hétvége!

A régi szellemiség jegyében, de tucatnyi újdonsággal és igazi programkavalkáddal készülnek a kicsik és nagyok számára a Családi Hétvége szervezői.

A háromnapos rendezvény első részleteiről szerda délután tájékoztatták a helyi sajtó képviselőit, s mint kiderült, ebben az évben sem kell amiatt aggódnunk, hogy színes programok nélkül marad a család. „Az idei rendezvény sok mindenben hasonló lesz az előző évadokhoz, azonban számos újdonságot is tartalmaz majd. Alig egy hónap múlva eldördül a startpisztoly, s mi ígéretünkhöz híven elkezdtük a Kossuth-kert korszerűsítését. Sajnos a Családi hétvége kezdetéig nem fogjuk ezt befejezni, de hogy a munkálatok ne befolyásolják az eseményeket, ezért szakaszosan dolgozik a kivitelező cég” - oszlatta el az aggályokat Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.


A városvezetőtől ezt követően Méhes Katalin, a Harag György Társulat színművésznője vette át a szót, aki a Családi Hétvége egyik leginkább várt vetélkedőjéről ejtett néhány szót. „Immár tizedik alkalommal szervezzük meg a Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választást, melyre ebben az évben május 18-án, szombaton kerül sor. Reméljük, hogy idén is szép számban lesznek jelentkezők, és örömet tudunk szerezni a gyermekeknek és a családoknak egyaránt. Családi Hétvégéről lévén szó, épp ezért a mi játékunkban szerepelhetnek a családtagok is, így mindenki együtt játszhat és könnyűszerrel tehet szert közös élményekre” - ismertette az ügyességi és kreativitási megmérettetés fő célkitűzését Méhes Katalin. Hozzátette: már várják mindazon tanintézmények jelentkezését, akiknek nyolcadik osztályos diákjai szívesen vennének részt ebben az igazi kalandnak ígérkező játékban. Az iskolák a 0770-590-806-os telefonszámon vehetik fel a kapcsolatot a szervezőcsapattal, hogy jelezzék a versenyben való részvételi szándékukat.


Ahogyan a szombat, úgy a vasárnap sem fog eseményekben szűkölködni, május 19-én ugyanis az óvodásoké és a kisiskolásoké lesz a főszerep. „A nap indítását az előző években tapasztaltakhoz hasonlóan szervezzük, azaz az Északi Színháztól fogunk felvonulni, melynek egyébként minden évben nagy sikere van. A Kossuth-kertben pedig változatos programokat igyekszünk biztosítani. Lesz hétpróba, „Ki mit tud”, bábszínház, gyerekkoncertek, és természetesen ebben az évben is szeretnénk díjazni mindazon elemi osztályos kisiskolásokat, akik az országos versenyek megyei fordulóin ügyesen szerepeltek” - árulta el a vasárnapi programokkal kapcsolatban Szejke Ottilia.



A vasárnapi események ismertetése után Magyar Lóránd parlamenti képviselő vette át a szót. „Nagy öröm számunkra, hogy ebben az évben is több tíz civilszervezet állt mellénk, hogy közösen szervezhessük ezt az eseményt. A már jól ismert módon lesz borutca, kézműves- és könyvvásár, a főzőverseny pedig igazi gasztronómiai élménnyel kecsegtet. Továbbá próbáltunk színvonalas koncerteket hozni Szatmárnémetibe. Pénteken egy Magna Cum Laude-koncertre várjuk az érdeklődőket, szombaton Fenyő Miklós lép majd fel, vasárnap pedig a The BlackBirds, a legendás Beatles zenekar egyik magyarországi tribute bandája, valamint a Bagossy Brothers Company lép színpadra.” Nem lesz tehát hiány koncertekben sem, a felhozatalt szemügyre véve pedig bizton állítható, hogy mindenki megtalálja a saját ízlése szerinti zenei élményforrásokat.


A szervezőcsapat mindemellett azt is elárulta, hogy a Családi Hétvége végleges programját várhatóan két hét múlva teszik közzé, s aki nem szeretne lemaradni a legfontosabb információkról, annak mindenképp érdemes követnie az esemény hivatalos Facebook-oldalát is. Zárásként ismét Kereskényi Gábor vette magához a szót. „Bár a kezdeti időkhöz képest ma már rengeteg eseményt szerveznek szerte a városban, mi nem adjuk fel ezeknek a rendezvényeknek a továbbvitelét, hiszen nagyon fontosnak tartjuk, hogy úgy a Családi Hétvége, mint a Partiumi Magyar Napok közösségteremtő erejét és szellemiségét megőrizzük, továbbvigyük.”


Nem kell tehát már sokat várnia Szatmárnémetinek: alig egy hónap múlva rajtol a Családi Hétvége, melyre ezúttal is a totyogóktól a nagyszülőkig mindenkit tárt karokkal várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: