2017-11-23 09:03:21• hírek • Szatmár.ro

Hétvégén ismét Strudlifesztivál

Kilencedik alkalommal rendezi meg városunkban a Német Demokrata Fórum a Strudlifesztivált.

Az immár hagyománnyá nemesedett eseménynek idén is a szatmári Sváb Ház ad majd otthont. A szombaton délután 5-kor rajtoló Strudlifesztiválon öt csapat ragad kötényt. A szatmári svábok ételkülönlegességét egy szatmári, egy nagymajtényi, egy csomaközi, egy nagykárolyi és egy csanálosi csapat is elkészíti az érdeklődőknek.
 

Az egyszerűen elkészíthető strudli mellé forraltbort vagy az úgynevezett dikimilch-et (joghurtkülönlegességet) is fogyaszthatnak a helyszínre ellátogatók. A szervezők mindenkit szívesen várnak a Sváb Házba, kedvcsinálóként pedig megosztják az olvasókkal a strudli receptjét is.
 

Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 tojás, 3 evőkanál olaj, 1 kávéskanálnyi zsír, 1 evőkanál só, fél liter aludttej, esetleg édes tej, kefír, joghurt.
A töltelékhez: 1 kg burgonya, esetleg 75 dkg túró vagy 7 dcl szilvalekvár. 
A sütéshez: 1 liter olaj.  
Elkészítés: A hozzávalókat aludttejjel (édes tejjel, kefírrel, joghurttal) összegyúrjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Az egyik felét krumplipürével, túróval vagy szilvalekvárral megkenjük és beterítjük a másik felével. A széleit jól lenyomkodjuk, majd négyzetekre felosztjuk és a négyzetek mentén lenyomkodjuk. A lenyomkodott részek mentén meglisztezett derelyemetszővel felvágjuk és a darabokat forró olajban kisütjük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: