2017-11-26 08:12:28• hírek • Szatmár.ro

Kicsik és nagyok együtt készítették a strudlit

Kilencedik alkalommal került megrendezésre a szatmári Strudlifesztivál, a hagyománnyá nemesedett esemény idén is sok érdeklődőt vonzott a Sváb Házba.

A szombati eseményen öt csapat ragadott kötényt, hogy elkészítse a szatmári svábok specialitását. Hogy egyre népszerűbb a strudli, mi sem bizonyítja jobban, minthogy ebben az évben már nem kevesebb, mint kétszáz kilogramm liszt került felhasználásra.


A lekváros, túrós és krumplis töltelékkel készül párnácskák gyorsan készültek az egybegyűltek legnagyobb örömére, hiszen szinte folyamatosan hosszú sorok kígyóztak az friss strudlit árusító asztal előtt. A délután folyamán azonban nem csak a péksüteményből lehetett falatozni, hanem a kevésbé ismert strudlilevest is meg lehetett kóstolni. Ennek elkészítéséhez a kinyújtott tészta fel nem használt részeire volt szükség.



 

Míg a szatmári, a nagymajtényi, a csomaközi, a nagykárolyi és a csanálosi csapat szorgosan készítette a sváb ételt, addig egy másik sarokban a legkisebbek is belekóstoltak a strudli készítésének rejtelmeibe. Az idősebb generáció lépésről lépésre tanította meg nekik az elkészítés menetét.




A hangulatot a finom forralt bor is fokozta, a családias hangulatú Strudlifesztiválon pedig svábok, magyarok, románok késő estig beszélgettek. A fesztivál immár nem csak kulináris élmény a szatmári közösség számára, hanem közösségformáló esemény is.

 

 

 

Készül a strudli a Sváb Házban. Sokan szeretnék megkóstolni a szatmári svábok specialitását. Részletek hamarosan!

Közzétette: Szatmar.ro – 2017. november 25.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: