2011-09-05 09:57:19• hírek • Kocsis Zoltán

Kicsi az esélye, hogy még az idén költözzenek

Bár már szeptember hónap is megkezdődött és még hozzá sem láttak az új épület felújításához, Ioan Precup, a szatmárnémeti Helyi Rendőrség általános igazgatója még lát rá némi esélyt, hogy az intézmény az év végéig elköltözzék új „otthonába".

A Helyi Rendőrség jelenleg a 16-os lakónegyed egyik eldugott kis utcájában, az Universului utcában székel. A polgármesteri hivatal azonban felajánlotta az intézménynek a Batizi úton található egykori 13-as Általános Iskola épületét, amely ötlet el is nyerte a Helyi Rendőrség vezetőinek tetszését.

A gond csak az, mondta el Precup a szatmár.ro megkeresésére, hogy az ominózus épület kicsit „megfáradt" állapotban van. Az rendfenntartó intézmény vezetőjének elmondása szerint az egykori iskolában ki kell cserélni az ajtókat és ablakokat, fel kell újítani a villamosáram-és a fűtésrendszert és ki kell alakítani olyan speciális helységeket is, mint például a fegyverraktár.

Mindehhez előbb egy kivitelezési tervet kell készíteni, aztán közbeszerzési árverést tartani. Jelenleg, tudtuk meg, készülnek a tervek, aztán reménykedniük kell, hogy a licit gond nélkül zajlik le, nem lesz kontesztálás. Ekkor talán az év végéig már olyan állapotba kerülhet az épület, mely lehetővé a teszi az átköltözés megkezdését.

Precup elmondta, hogy a távlati tervek között szerepel az épület külső szigetelése is, ám erre a közeljövőben nem sok esély van. Az ügyvezető igazgató elárulta ugyanis, hogy az intézmény rendelkezésére jelenleg 2,7 milliárd régi lej, azaz 270.000 új lej (valamivel több, mint 60 ezer euró) áll, amiből azonban csak a rehabilitálás egy részét tudják fedezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: