2008-11-12 17:01:52• hírek • Balogh Anita

Felállították az első karácsonyfát

Szatmárnémetiben összesen kilenc városi karácsonyfát fognak állítani a következő napokban. Az elsőt a régi városközpontban már el is helyezték.

A régi városközpontban elhelyezett fenyőfa 14 méter magasságú, s a többi felállításra váróhoz hasonlóan ez is a megyében nőtt ekkorára. Mint megtudtuk: a Florisal emberei heteken át keresték a megye legszebb fenyőfáit, hogy azok a megyeközpontot díszíthessék majd a téli ünnepen. A 35 év körüli fát pusztadaróc községből vásárolták.

A Szatmár.ro azt is megtudta, hogy a következő két-három napban a többi fenyőfa is a helyére fog kerülni. Karácsonyfát állítanak még az új főtéren, a Lucaciu téren (szemben a Megyei Múzeummal), az UFO parkban, a Kossuth-kert bejáratánál, a 16-os és 15-ös lakónegyedekben, Szatmárzsadányban, illetve a Romana téren. A tervek szerint az új főtéren található fa lesz a legpompásabb, magassága pedig 16 méter körüli lesz.

A fákat november hónap végén kezdik majd meg díszíteni, hiszen December elsejére mindegyik fa teljes díszben kell álljon. Ugyanez a dátuma a téli díszkivilágítás végleges beindításának is.

Fenyőfát állítanak Szatmárnémeti régi városközpontjában

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: