2017-05-13 11:01:11• hírek • MTI/Agerpres/TASZSZ

Kibertámadást hárított el a SRI

A román hírszerző szolgálatnak (SRI) sikerült elhárítania egy kormányzati intézmény ellen irányuló kibertámadás kísérletét - jelentették be pénteken Bukarestben.

Az SRI közölte, hogy a román külföldi hírszerzés (SIE) értesítését követően reagált a feltehetően az APT 28 elnevezésű - "Fancy Bear" néven is ismert - hackercsoporthoz köthető támadásra.
    
A román hírszerzési szolgálat szerint a támadást még azelőtt semlegesíteni tudták, hogy az alakot ölthetett volna, és elhárították az esetleges károkat is, ugyanakkor sikerült azonosítani a támadás célpontját és az alkalmazott módszert is.
    
A közlésben a román hatóság kiemelte: több ezer kibertámadásra kerül sor naponta intézmények és személyek ellen a világhálón, és Románia sem képez kivételt ez alól.
   
A helyi sajtó úgy tudja, hogy a román külügyminisztériumba érkezett be egy email, kémprogramot tartalmazó melléklettel, amely az elektronikus üzenet megnyitását követően telepítette magát az érintett számítógépre.
    
Amerikai kémelhárító körökben úgy vélik, hogy a Fancy Bear vagy más néven APT 28 az orosz katonai hírszerzéshez köthető.
    
Pénteken több angliai kórház informatikai és távközlési hálózatát érte zsarolóvírus-támadás, illetve hasonló kibertámadásra került sor spanyol vállalatok informatikai rendszere ellen is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: