2008-11-20 14:57:13• hírek • Czinzel László

Kibálozza magát a két jelölt

Jócskán kibálozza magát a hét végén a 2-es számú szenátori választókörzet és az 5-ös számú képviselői választókörzet jelöltje, Günthner Tibor és Erdei D. István. Bár táncolni és nótázni nem lesz idejük, nagyon remélik, november 30. éjjelén örömükben táncra perdülnek majd.

Günthner Tibor szombaton, 18 órakor Börvelyben kezdi igen zsúfolt hétvégi kampányútját, majd a pusztadaróci és sárközújlaki szüreti mulatságokon, illetve a tasnádi Katalin-napi bálon folytatja a parlamenti választási kampány utolsó hétvégéjét. Kampányútjára Csehi Árpád Szabolcs, a megyei tanács elnöke is elkíséri.

-   Bár Halmiba és Túrterebesre is meghívásom van, sajnos nem lehet mindenfelé eljutni: ezt meg kell érteniük az embereknek. Nagyon szeretnék mindenütt ott lenni. Bízom abban, ezek a bálok felvidítják majd azokat is, akik nem tekintenek annyira optimistán a világra - és ők is elmennek szavazni november 30-án, belátva: rendkívüli fontossággal bír az RMDSZ jelenléte az országos vezetésben, hiszen saját, és mindannyiunk érdekéről van szó.

 

Ami a vasárnapot illeti, Lázáriban 12.30 órakor a ravatalozó-avatáson vesz részt elsőként a szenátorjelölt, és igyekszik a szamosdarai templomszentelésre is eljutni. A délután első része a túrterebesieké - a Vidám percek 15 órakor kezdődik. Vasárnapi programjának következő állomásai Magyarcsaholy, Szilágypér, Kökényesd, Érendréd és Halmi lennének, de a nagy távolságok miatt nem valószínű, hogy mindenütt ott lesz majd.

Erdei D. István képviselőjelölt Gergely Róbert szamoskrassói koncertjén indítja a hétvégét, ( szombat, 18.00), de 19 órakor már Pusztadarócon lesz az Inoka és Birinyi néptáncbemutatóján. 20 órakor Sárközújlakra „követi" Gergely Róbertet, aki a szüreti bál előtt lép fel itt. A tasnádi Katalin-bálon, illetve Charlie koncertjén is ott lesz Erdei - 21 órakor -,  23 órakor már a túrterebesi jótékonysági bálon, majd a halmi batyusbálon is találkozhatnak vele a választók.

Vasárnap reggel a Partium Kupa focitornára látogat ki, majd a lélek csendjének is áldoz: 12.30 órakor a szamosdarai templomszentelésen vesz részt. Túrterebesen 15 órától a szatmárnémeti színészek Vidám percek előadását nyitja meg, majd ellátogat a batizi Jótékonysági Délutánra, 17 órától az Inoka és Birinyi halmi előadására „néz be", 18 órakor a szatmárnémeti Gergely Róbert koncerten lesz, 19 órakor pedig visszatér az ugocsai tájegységbe: Kökényesden Inoka és Birinyi néptáncbemutatóján ér véget a hosszú hétvége.

-   Előre is elnézést kérek, hogy nem tudok mindenütt ott lenni: akármilyen aktív is legyen egy képviselőjelölt, öt bál egy estére számára is sok, képtelenség mindet végigülni. Persze igyekszem mindenütt ott lenni: főleg azokon a helyeken, ahol valamilyen előadás is társul a bálhoz. Túrterebesen mindenképp megnézem a helyi fiatalok és az idősklub énekkarának műsorát, hiszen fontosnak tartom a helyi műkedvelő kezdeményezések támogatását, ösztönzését. Természetesen mulatni, kikapcsolódni nem jut ideje a képviselő-, és szenátorjelöltnek: ezt szeretném a következő vasárnap éjjelre hagyni, amikor is nagyon remélem, hogy lesz minek örülni, miután ismertek lesznek a harmincadikai választási eredmények.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: