2011-04-14 15:18:49• hírek • Balog Anita

Kiállítást nyitottak

Három festő és egy szobrász kiállítása nyílt csütörtökön.

Gyerekekkel és művészetkedvelőkkel telt meg  csütörtökön 15 órakor a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előcsarnoka, ugyanis a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete újabb alkotások kiállításával tette kellemesebbé a közintézményben való ügyintézést. Ez alkalommal négy kiállító közös tárlatát nyitották meg, a érdeklődők főként festményeket és szobrokat tekinthetnek meg a Galériában. Az alábbiakban ezeket a művészeket mutatjuk be röviden.

Garzau Klára 2009 óta az Alkotóház tagja, 2006-ban fejezte be az egyetemet Nagyváradon restauráció szakon. Saját kiállítása egyelőre csak szatmárnémetiben volt, közös kiállításban viszont már megmutatta műveit többek között Nyíregyházán, Marosvásárhelyen, Nagykárolyban is. Kedvelt eljárásai közé tartozik az üvegre festés, az akvarell-technika.

Podolyák Vilmos 1943-ban született, 1960-ben kezdett szobrászatot majd később festészetet tanulni Szatmárnémetiben. Néhány évig az Északi Színháznál dolgozott, majd Nagybányára költözött, ahonnan 1993-ban tért haza. Az egyesület aktív tagja, Magyarországon, Németországban és Szerbiában is volt több önálló kiállítása.

Deák János nagybányai képzőművész, festő, Ziffer Sándor és Nagy Oszkár tanítványa. 1989-es nyugdíjba vonulásáig a Bányavidéki Fáklya fotóriportere, alkotásait 1974 óta tárja rendszeresen a művészetkedvelők elé, műveivel kis túlzással az egész világot bejárta már.

Dragos Vasile a kiállítók közül a kakukktojás, hiszen ő szobrászkodik. Turcon született és gyermekkora óta nagy rajongója a szépségnek, először rajzolt, majd egyre jobban kezdte érdekelni a fafaragás. Művészként meglehetősen későn, 2009-ben mutatkozott be, azóta Szatmár megye több településén voltak kiállításai.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: