2010-04-01 17:43:29• hírek • Póti Orsolya

Kiállítást nyitottak

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Galériájába Katona Gábor és Kozma Lidia Elena kiállításának megnyitójára került sor.

Április 1-én csütörtök délután 14 óra 30 perctől a szatmári Katona Gábor és a Kolozs megyéből származó Kozma Lidia Elena képzőművészeti kiállításának megnyitójára került sor. A kiállítás gazdag tárlata a képzőművészek több mint nyolcvan alkotását tartalmazza, de látható Oana Pop, fiatal festőművész munkái is. A megnyitó keretében Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke mondott el néhány szót.

Kozma Lidia Elena Kolozs megyei származású grafikus és festőművésznő jelenleg a Nagybányai Északi Egyetem matematika-informatika karának professzora, valamint az egyetem képzőművészeti karának egyik alapítója. A művésznő korábban grafikákat, az utóbbi időben pedig hangulatos színekben pompázó tájképeket készít. Poszt-impresszionista munkáiban legtöbbször fákat, vizes területeket és erdőket elevenít meg, melyek lenyűgözően hatnak.

A szatmári Katona Gábor 2008-tól a Szatmári Akotóház Képzőművészek Egyesületének tagja, és kiemelkedő munkássága miatt 2009-ben az egyesület alelnökévé választották. Komplex egyéniség, aki dobolni tanult, kémia szakot végzett, végül pedig szobrászatban, grafikában és festészetben éli ki művészi hajlamát. Számos egyéni kiállítása volt az országban és Magyarországon is. Első kiállítása grafikákból állt, de 2009 óta érdekli a portrézás és a karikatúra készítés, valamint vegyes technikával is remekül dolgozik. Munkáira jellemző a meleg és hideg színek együttes használata, valamint szívesen használja azonos színek különböző tónusait. A tárlat Katona Gábor számos karikatúráját tartalmazza, melyeket érdemes megtekinteni a művészet kedvelőinek.

A tehetséges képzőművészek kiállítás megnyitóját, a Black River Blues Band együttes (Vékony József, Gyulai Lóránd, Erdei István és Cserey Csaba) tette még hangulatosabbá.  A kiállítás a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, valamint a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének közreműködésével jött létre és május 20-ig látogatható.


 

Megnyitották a kiállítást
Megnyitották a kiállítást


A megnyitót a Black River Blues Band tette még hangulatosabbá
A megnyitót a Black River Blues Band tette még hangulatosabbá


Katona Gábor munkái
Katona Gábor alkotásai


Kozma Lidia Elena két festménye
Kozma Lidia Elena két festménye


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: