2013-05-29 18:46:01• hírek • Póti Orsolya

Kiállítással és hangversennyel búcsúztak a végzős diákok

A szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum végzős diákjai május 29-én látványos képzőművészeti kiállítással és zenés műsorral búcsúztak az iskolától, tanáraiktól és diáktársaiktól. A kiállításnak a Vécsey-ház, a műsornak pedig a tanintézmény dísztereme adott otthont.

Szerda délután az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum 26 végzős hallgatójának képzőművészeti alkotásaiból - grafikákból, festményekből, építészeti tervekből és textilmunkákból - nyílt kiállítás a Szatmári Művészeti Múzeum, azaz a Vécsey-ház földszinti kiállítótermében.

A diákokat és a meghívottakat Hodut Natalia, a művészeti líceum vezetője és Manfrédi Annamária, az iskola aligazgatónője köszöntötte, gratulálván a végzősöknek a nagyszerű munkákhoz. Idén nyolc diák végzett festészet szakon Scripor Lola tanárnő irányításával, hét diák grafikát tanult Király Gabriella tanárnővel, hat diák textilművészetből jeleskedett Varga Diana osztályában, öt tanuló pedig az építészet alapjait sajátította el Sabo-Trifu Lucian tanár úr segítségével.

A képzőművészeti alkotások témáját Scripor Lola tanárnő ismertette, az építészeti terveket pedig Sabo-Trifu Lucian méltatta. A szatmári művészeti líceum végzősei idén is jobbnál jobb alkotásokkal kápráztatják a el a közönséget: látványos festmények és szobrok, ötletes építészeti tervrajzok és egyéb képzőművészeti alkotások várnak csodálatra.

Szintén szerda délután 17.30 órakor a művészeti líceum Jean Monnet termében került megrendezésre a zene- és hangszerszakos hallgatók évzáró műsora, melynek keretében a diákok szebbnél szebb dalokkal örvendeztették meg a közönséget. Felcsendültek operaművek, elhangzott egy gitárszóló, valamint hegedű- és zongoradarabokat adtak elő a diákok.

Az évzáró ünnepség a líceum immár 21 éve fennálló kórusával, az Excelsior énekkar műsorával zárult.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: