2018-09-22 08:30:28• hírek • Bede Emőke

Kiállításon mutatják be Kolozs megye szépségeit

Pénteken nyitotta meg kapuit az Arta á la Cluj címe viselő kiállítás a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ székházában.

Mint az a megnyitó beszédből kiderült, a kiállítás anyaga azokból az alkotórtáborokból került ki, melyeket a Kolozsvári Művészeti Népiskola szervezett az elmúlt nyolc évben, s a megtekinthető képzőművészeti alkotások mindegyike a helyi szépségeket hivatott megőrizni és bemutatni a nagyközönség számára. A tárlat már széles körben ismert: legelőször Resicabányán mutatták be, majd következett Zsilvásárhely, Zilah, Szucsáva és végül a moldvai Hincesti után városunkba is elérkeztek a festmények.



A szervezők szeretnék megismertetni Kolozs megye szépségeit a nagyvilággal, illetve ezáltal arra is rávenni a közönséget, hogy csodálja meg saját megyéje adottságait is. Ami a kiállítás anyagát illeti, a festmények Kolozs megyei látványosságokat, szobrokat, építészeti remekműveket és tájakat örökítettek meg. Látható pl. a bonchidai Bánffy-kastély, a tordai hasadék és a sóbánya, illetve a Kolozsvár közelében található Kék lagúnaként is mert tó is.


Az érdeklődők október 8-ig tekinthetik meg a tárlatot a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ Rákóczi (Mihai Viteazu) utcai székhelyén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: