2010-07-10 14:04:35• hírek • Szatmár.ro

Kiállítások láthatók a Véndiáktalálkozón

Egész nap megtekinthető kiallátásokkal is kedveskednek a vendégeknek.

A XIX. Véndiáktalálkozó udvaron zajló délelőtti műsorainak záróakkordjaként három kiállítást is megnyitottak a Kölcsey Ferenc Véndiákszövetség vezetői.

 

Először Hiripi Zsuzsa ismert keramikusművész kiállításának megnyitüjára került sor a Kölcsey Ferenc Nemzeti Kollégium földszinti 06-os termében. Itt a művésznő újabb kerámia-alkotásai tekinthetők meg. A megnyitón felszólalt Petkes József festőművész, aki röviden köszöntötte és bemutatta a művésznőt. Petkes elmondta: Hiripi Zsuzsa munkáival fényt hoz az emberek életébe, s ennek kettős jelentése van: amellett hogy a kiállított alkotások egy része világítótest volt, az alkotások átvitt értelemben is fényt, vidámságot visznek az életbe.


Hiripi Zsuzsa kiállításának megnyitója
Hiripi Zsuzsa kiállításának megnyitója


Ezt követően átvonultak az iskola új tornatermébe, ahol két fényképkiállítást is megnyitottak. Az egyik az Erdélyi Kárpát Egyesület fotópályázatára érkezett  70 nagy méretű díjnyertes felvételt tartalmazza, melyek témája: “Ember a természetben“. A megnyitón Szabó László EKE-elnök elmonta: a képekről nem érdemes sokat beszélni, inkább látni kell őket. Ezek gyönyörű tájakat mutatnak be, emberi teljesítményeket, de az állatvilágból is megörökítenek néhány igazán látványos jelenetet.



Kiállításmegnyitó az iskola új tornatermében
Kiállításmegnyitó az iskola új tornatermében


Szintén az új tornateremben állították ki a Nagybányán született de Szatmárnémetiben élő Vida István geológus Chilében készített fényképeit. A képek készítője két éven keresztül Chilében, az Atacama sivatagban dolgozott, szabadidejét pedig utazással töltötte.

 

Olyan területeket járt be, amelyeket mi csak könyvekből, kalandregényekből ismerhetünk. Az utazások képanyagának egy részét állította most ki, ám a kiállítás csak töredéke annak a rengeteg remek fotónak, amelyeken embereket, tájakat és természeti csodákat örökített meg.


A kétszáz éve függetlenné vált Chile egzotikus tájait mutatják be Vida István fotói
A kétszáz éve függetlenné vált Chile egzotikus tájait mutatják be Vida István fotói


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: