2015-07-08 15:05:52• hírek • Szatmár.ro

Kiállítások, könyvbemutatók, történelmi előadás és buli a XXIV. Véndiáktalálkozón

Pénteken és szombaton rendezi meg a Véndiákszövetség immár huszonnegyedik alkalommal a Véndiáktalálkozót. Előreláthatóan a világ minden szegletéből érkeznek majd Szatmárnémetiben érettségizettek a rendezvényre. A programban komolyzenei koncert, kiállításmegnyitó és koszorúzás is szerepel, nem marad el a kerek évfordulós osztályok felvonulása sem.

Július 10. és 11-én rendezik meg az idei Véndiáktalálkozót. Pénteken komolyzenei koncerttel indul a rendezvény: 18 órától a filharmónia előadótermében lép fel a Véndiákszövetség tiszteletbeli tagja, Dr. Duffek Mihály zongoraművész. A hivatalos megnyitót 19 órától a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban fogják tartani, ahol koszorút helyeznek el a elhunyt tanárok és diáktársak emlékére az In Memoriam táblánál. Azt követően az egykori diáksportolók elevenítik fel majd emlékeiket - a beszélgetés irányítója Filip Zoltán tornatanár lesz.

Július 11-én, szombaton a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarán folytatódik a program 10 órától a gyülekezéssel, 11 órától pedig a becsengetéssel. Ezt követi majd a kerek évfordulós osztályok bevonulása, Gönczy Gábor VDSZ-elnök köszöntője, az ökumenikus ima, Szilágyi Éva iskolaigazgató beszéde, a Pánczél Zoltán díj átadása és az emléktáblák megkoszorúzása.

Az oktatási intézmény tornatermében kiállítás nyílik Tillinger István és Gergely Csaba festményeiből, Vida István természetfotóiból, a 0.11-es teremben pedig Lakatos Gabriella tanárnő végzős diákjai által készített alkotásokból nyílik tárlat.

A délutáni órákban előadást fog tartani Anders Blomqvist svéd történész a Szent István Kör  szervezésében “Gazdaság és etnikumok Szatmárnémetiben 1867 és 1944 között” címmel az iskola dísztermében.

A Véndiáktalálkozó bulisabb részében szombaton 21 órától a The Phoenix ifjúsági zenekar fog játszani, 22.30-tól pedig indul az utcabál-hangulatú buli Vargáékkal és barátaikkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: