2014-07-02 16:03:03• hírek • Czinzel László

Kiállítások és könyvbemutatók az idei Véndiáktalálkozón

Festmény és természetfotó-kiállítás is lesz július 12-én a Véndiáktalálkozón.

Megszokhattuk már, hogy a Véndiáktalálkozók keretében több kiállításmegnyitóra és könyvbemutatóra is sor kerül a találkozó második, szombati napján. Ez természetesen idén sem lesz másképp, tudtuk meg Gönczy Gábortól, a Véndiákszövetség elnökétől.

Szombaton, július 12-én, a találkozók megszokott helyszínén, a Református Gimnázium épületének udvarán megtartott hagyományos műsor és a kerek évfordulós osztályok felvonulását követően két kiállítást is megnyitnak. Az egyik már visszatérő motívum a találkozók történetében: harmadszor láthatják a szatmáron végzett diákok éves nagy találkozójának résztvevői az Erdélyi Kárpát Egyesület vándorkiállításának díjnyertes természetfotóit. Az idei képválogatás is lenyűgöző, érdemes lesz közelebbről is megszemlélni őket.

A véndiáktalálkozó keretén belül lesz látható az egykori szatmári rajztanár és festőművész, Szopos Kálmán centenáriumi kiállítása. Ez festményeket és grafikákat is tartalmaz, a megnyitót pedig Bartis Ildikó színművésznő szavalata teszi még hangulatosabbá.

Perzsaszőnyeg-kiállítás is lesz az idei véndiáktalálkozón: Ács Sándor saját készítésű szőnyegeit fogja kiállítani. Megemlékezést is tartanak: a nemrég elhunyt Hiripi Zsuzsára fognak emlékezni, az alkotóra, aki a Véndiákszövetség logóját is megtervezte.

Nem maradnak ki a műsorból a könyvbemutatók sem. A közönség megismerkedhet a Szopos Kálmán alkotásaiból készített albummal, Fazekas Lóránd szatmári címeres sírokról szóló és az ezekben nyugvó családok történetét feldolgozó könyvvel, valamint Elek György újságíró interjú-köteteivel és a legutóbb megjelent Madárlábak nyomai alatt című prózaverses kötetével. A találkozó során megvásárolható lesz a Ligeti Zoltán által összeállított, diákoktól származó aranyköpések gyűjteménye is, amely immár a harmadik kiadásánál tart.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: