2011-02-25 15:24:20• hírek • Póti Orsolya

Kiállítás nyílt a Zöld Házban

Február 25-én  a szatmárnémeti Zöld Házban került sor Moldovan Cristina festménykiállításának a megnyitójára. A megnyitót az ökológia központ történetének áttekintése előzte meg.

Sokakat vonzott a pénteki kiállításmegnyitó, melynek a Zöld Ház Ökológiai Központ adott otthont 15 órai kezdettel. A művészetkedvelő közönség a szatmári festőművesznő, Moldovan Cristina alkotásait láthatta. A tárlatnyitót a Zöld Házról szóló rövid történelmi áttekintés előzte meg, melyet Pándi Zsolt az ökológiai központ munkatársa tartott meg.

A megnyitón jelen volt az Aurel Popp Művészeti Líceum igazgatója, Sabou Marcel, aki  elsőként méltatta a művésznőt. Ezután  Gergely Csaba, az egyesület elnöke vette át a szót, akitől megtudtuk, hogy a 2005-ben nyugdíjba vonult alkotónak több egyéni kiállítása volt, hisz az egyik legtermékenyebb tagja volt az Alkotóháznak.

Amint beszédéből kiderült, Moldovan Cristina 2008-ban lépett be az egyesületbe, minden közös kiállításon és alkotótáborban jelen van. Az egyesületen belül a korábban jogtanácsosként dolgozó művész megtalálta élete hivatását. Képeit eddig Szatmárnémetin kívül Erdődön, Csengerben, Monón és Tasnádon láthatta a nagyközönség.

Festményei nőiességről és kifinomultságról tanúskodnak, valamint optimizmust sugároznak: a tájképfestő átszűri személyiségén a természetet, és úgy tárja a nézők elé. Moldovan függetlenül a napszaktól és az időjárástól keresi a természet látható és eldugott szépségeit - tette hozzá az elnök.

A tárlatnyitót Budean Judit zongoratanárnő és fia, Budean Dávid tette még különlegesebbé Elgar, Gershwin, Fauré és Sokolovski dalokkal.


Megnyílt Moldovan Cristina festőművésznő kiállítása
Megnyílt Moldovan Cristina festőművésznő kiállítása


A zenéről Budean Judit és Budean Dávid gondoskodott
A zenéről Budean Judit és Budean Dávid gondoskodott


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: