2012-11-24 16:31:05• hírek • Póti Orsolya

Kiállítás nyílt a Művészeti Iskola Napjai keretében

A téglási művészeti iskola képviselőit és a magyarországi kis település polgármesterét látta vendégül a Szatmári Művészeti Iskola vezetősége és a Szatmári Képzőművészek Egyesülete november 23-án a Művészeti Iskola Napjai keretében.

Immár hagyománnyá vált a Szatmári Művészeti Iskola Napjai elnevezésű rendezvénysorozat megszervezése, hiszen minden évben nagyszerű programokkal örvendeztetik meg a zenekedvelőket az iskola tanárai és diákjai.

Mint már említettük, az esemény színvonala évről évre csak nő: szórakoztató műsorok és érdekes kiállítások, valamint egy regionális zeneverseny is várja az érdeklődőket négy napon keresztül.

November 23-án, pénteken a Szatmári Művészeti Iskola és a téglási testvériskola közös képzőművészeti kiállításának megnyitójára került sor a Szatmár Megyei Tanács galériájában. A rendezvényen jelen voltak a művészeti iskola tanárai és diákjai, a téglási II. Rákóczi Ferenc Művészeti Iskola képviselői, Téglás polgármestere Czibere Béla, valamin a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai.

A kiállítás megnyitó keretében elhangzott köszöntőbeszédek között a szatmári iskola tehetséges diákjai szórakoztatták a jelenlevőket klasszikus zenei darabokkal, majd szeretetvendégsége került sor.

Czibere Béla a Szatmár.ro-nak elmondta: rendkívül fontosnak tartja a Szatmári Művészeti Iskolával való együttműködést, ugyanis számos új dolgot tanulhatnak a tanintézmény vezetőségétől, hiszen a téglási iskola még csak 10, míg a szatmári immár 150 éves fennállásnak örvend.

A közös kiállítás fotók, festmények és grafikák sokaságával várja az érdeklődőket két héten keresztül.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: