2010-04-30 15:40:57• hírek • Póti Orsolya

Képek, színek, hangulatok

A magyarországi festőművésznő, Antal Éva kiállításának megnyitójára került sor péntek délután.

Április 30-án a délutáni órákban Antal Éva festménykiállításának megnyitójára került sor a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában. A művészet iránt érdeklődők most egy különleges és egyedi technikával ismerkedhetnek meg, ha ellátogatnak a galériába.

A magyarországi művésznő képei vízió és a pillanatnyi valóság hangulatának lenyomatai. Sajátos, egyedi technikákat alkalmaz, leggyakrabban akril spray-el fest farostlemezre, és a másik nagy szerelme az enkausztika (viaszfestés), ahol a maradandóság eszköze ellentmond önmaga olvadékonyságának. A viaszfestéket sokszor társítja olajpasztellel. Üvegfestékkel készített képeire jellemző, hogy nem hagyományos módon és nem üvegre festve készülnek, így zománckép hatásúak. Az inspirációt a művész számára a természet elemei - levegő, víz, tűz, kő - elemei adják. „Antal Éva számomra a színek királynője, a lélek és az érzelmek festője" - írja Nézsi Zsuzsa költő.

A művésznő lassan húsz éve alkot közönséghez szóló, dekoratív műveket, és ez idő alatt számos magyarországi és külföldi kiállításon szerepeltek munkái. Antal Éva 2009-től tagja a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének is, ahol számos erdélyi képzőművésszel ismerkedhetett meg.

Az érdeklődők a kiállított műveket május 21-ig tekinthetik meg.


Antal Éva kiállításának megnyitójára került sor
Antal Éva kiállításának megnyitójára került sor



A látogatók  új technikákat tapasztalhatnak a festményeken


Részlet a kiállítás tárlatából
Részlet a kiállítás tárlatából


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: