2010-05-21 15:58:57• hírek • Póti Orsolya

Kiállítás nyílt

A dési születésű festőművésznő, Szodoray Parádi Hajnalka kiállításának megnyitójára került sor péntek délután.

Május 21-én a délutáni órákban Szodoray Parádi Hajnalka festmény-, szobor- és dombormű kiállításának megnyitójára került sor a Szatmár Megyei Tanács Galériájában. A művésznő első kiállítása óta lassan 20 év telt el, a jelenlegi kiállítás különlegessége pedig abban rejlik, hogy teljesen kifejezi az alkotó egyéniségét, finomságát.

Szodoray-Parádi Hajnalka olyan művészektől sajátított el technikákat, mint Piskolti Béla, Angyalossy György, Incze János-Dés. A művésznő először csak szobrászattal foglalkozott és első kiállításán csak szobrait láthatta a közönség. Most pedig úgy gondolta, hogy festményeit is megmutatja a nagyvilágnak.

A művésznő sokak körében úgy ismert, mint az „Aurel Pop" Művészeti Líceum rajz, grafika, szobrászat tanárnője. Mindezen kívül tanít művészettörténetet és rajztechnikát is. A tanárnő diákjaival nyaranként több alkotótárborban is részt vett.  Szodoray-Parádi Hajnalka a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy az általa készített portrék tanítványait ábrázoljak, ezenkívül pedig csendéleteteken, tájképeken dolgozik. A „Legények a gáton" című szoborcsoportját évekkel ezelőtt készítette a 70-es árvíz emlékére.

A kiállítás-megnyitón jelen volt a Szatmárnémeti Alkotóhóház egyesületének elnöke, Gergely Csaba, az egyesület alelnöke, Tillinger István, valamint Adrian Stef, alelnök és Nagy Sándor megyei tanácsos. A kiállítás június 11-ig tekinthető meg.


Szodoray-Parádi Hajnalka kiállítás-megnyitójára került sor
Szodoray-Parádi Hajnalka kiállítás-megnyitójára került sor


A művésznő festményei is szerepelnek a tárlatban
A művésznő festményei is szerepelnek a tárlatban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: