2009-01-22 21:29:47• hírek • Ferenczi Noémi

Kiállítás nyílt

Deák János nagybányai festő a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének jóvoltából állítja ki képeit az 1918. dec.1 út 11 szám alatt lévő, Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ előcsarnokában.

A.csütörtöki megnyitó, ahogyan az lenni szokott, kis zenei összeállítással kezdődött, majd pedig Pop Felician, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója és Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének alelnöke méltatták a kiállított alkotásokat, melyet egy rövid önéletrajzi áttekintés előzőtt meg.

Deák János 1928. január 16-án született a „piktorok városában", Nagybányán. Nem csupán családi környezete, de maga a város is művészi pályára ösztönözte. Gyermekkori emlékei között hűen őrzi a város utcáin felállított festőálványok előtt dolgozó szalmakalapos művészek látványát. A festőiskola művészei közül Ziffer Sándor lett első tanítómestere. Művészetére legerőteljesebben Nagy Oszkár volt hatással.

"Deák képeiről a 40-50 évvel ezelőtti Nagybánya tekint vissza. Kontrasztos színeket használ, a fény-árnyék játékát használva mutatja meg, hogy milyennek kellene lennie a világnak"- hangzott el a megnyitón.

A 81 éves Deák János festőművész a legmodernebb festékeket használja az alkotás során

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: