2008-05-14 10:07:45• hírek • Szatmar.ro

Öt hónap, tíz kiállítás

 A Megyei Múzeum a Szatmári Kulturális Napok keretén belül számos kiállítást szervez.

A Megyei Múzeum jócskán kivette részét az elsőször megrendezésre kerülő Szatmári Kulturális Napok rendezvénysorozat programjaiból, hiszen ilyen rövid idő alatt, ennyi kiállítással még nem kápráztatta el a szatmári közönséget.

Összeállítottuk az elkövetkezendő öt hónap kiállításainak programját, hogy olvasóink időben értesülhessenek a soron következő eseményekről.

Május 17-én a Megyei Múzeum Szépművészeti részlegén a Képzőművészek szövetségének a Város Napja című kiállításával kezdenek, amelyet a hónap végéig lehet megtekinteni. Ezt követi a május 23-i kaktuszkiállítás a Megyei Múzeum székhelyén. Akik ellátogatnak igazi ritkaságokkal találkozhatnak, különleges virágfajtákkal találkozhatnak, amelyekből akár vásárolhatnak is.

Június 4-én, a Művészeti Múzeumban equadori népművészeti tárlatot mutatnak be, az idegen kultúrát kedvelőknek. A tárlat június végéig lesz látható. Ugyancsak a Múzeum művészeti részlegén június 20- július 31 között a 100 éve született Szatmári Jolán emlékkiállítását is megszervezik.

Augusztus 15-31 között a művészeti részleg újabb gyűjteményt tár a szatmáriak elé, a nagykárolyi művészeti tábor 10. évfordulójának kapcsán.

Augusztus 23-án a Szatmár Megyei Múzeum egy nyilvános konferenciát is megszervez, „Románia a második világháborúban” címmel. Az eseményt egy filmvetítéssel is egybekötik.

Szeptember 12-26 között újabb emlékkiállítás nyílik a művészeti részlegen, amelyet Paulovics László 75. születésnapja ihletett.

A programok egyik kiemelkedő részét képezik a Kulturális Örökség Európai Napjai, amely szeptember 18-22 között zajlik. Ez idő alatt múzeumlátogatásokat és tematikus filmvetítéseket szerveznek.

Szeptember 28-tól egészen október 12-ig Adrian Golban műveit tekinthetik meg az érdeklődők a művészeti részlegen.

Az utolsó eseményre október 9-én kerül sor, a Megyei Múzeum székházában, a Holokauszt Napja alkalmából. Ennek kapcsán két nagy sikerű filmet, a Shindler listáját és a Zongoristát vetítik le.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: