2010-03-04 19:55:06• hírek • Póti Orsolya

Kiállítás az Alkotóház Galériában

Csütörtök délután 17 órakkor vette kezdetét Molnár Ibolya és Baracsi Enikő nyíregyházi képzőművészek kiállítás-megnyitója az Alkotóház Galériában.

A csütörtök délután megnyílt kiállítás két neves nyíregyházi vendégművésznő, Molnár Ibolya és Baracsi Enikő olajfestményeit, akvareleit, pasztel és rézdomborműveit mutatja be. A tárlat meglehetősen színes alkotásai közel viszik a nézelődőket a természethez, a természet csodáihoz.

A megnyitón Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke mutatta be a jelenlevőknek a két nyíregyházi művésznőt, és dícsérő szavakkal méltatta az alkotásokat. Molnár Ibolya, ismert és közkedvelt képzőművész Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Képzőművészeti tevékenységei mellett, tanult biológiát és mezőgazdaságot is, ő a Nyíri Arborétum alapítója és vezetője. Nem csak olajfestményeket készít, hanem kipróbált más ágazatokat is. Vannak tollrajzai, grafitik, kerámia és agyagból készült munkái is. Kipróbálta a lánghegesztést és a rézdomborítást, de ezeken kívül filmeket is rendez. Számos közös és egyéni kiállítása volt már Magyarországon, Lengyelországban, Ukrajnában, Romániában és Szlovákiában.

Baracsi Enikő még fiatal képzőművésznő, jelenleg végzi tanulmányait képzőművészeti és földrajz egyetemen. Már hat éves korától elkezdett festeni. Szívesen vesz részt alkotótáborokban, és fontos számára a hagyományok tisztelete és átadása. Ő is, mint Molnár Ibolya kipróbálta a képzőművészet több ágazatát. Olajfestményei, akvareljei, pasztel és tempera művei rendkívül látványosak és természetközeliek. Foglalkozik rézdomborítással, és művészi ékszerek készítésével. Kiállításai voltak Magyarországon, Romániában és Németországban. Mind két művésznő aktív tagja a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Képzőművészeti Egyesületnek.

Molnár Ibolya a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy csodálatos érzés számára az, hogy meg volt hívva városunkba. Mindig jó érzéssel tölti el az, hogy Romániában állíthatja ki műveit. Úgy érzi, hogy tárt karokkal fogadják nálunk, és szerinte nagyon jó romániai művészekkel kapcsolatot teremteni, valamint fontosnak tartja a létrejött kapcsolatok ápolását. A művésznő hozzátette: ez a meghívás egy kezdetet jelent számára, és szívesen fogadná a romániai, illetve Szatmár megyei képzőművészek alkotásait is Nyíregyházán, egy kiállítás keretében.

A tárlatmegnyitót az alig 18 éves Tempfli Elek zongorajátéka tette még hangulatosabbá, és a hagyományokhoz híven László Róbert, fiatal szatmári költő olvasta fel a művésznőkhöz címzett verseit.


Molnár Ibolya és Baracsi Enikő kiállítés-megnyitója.

Molnár Ibolya és Baracsi Enikő kiállítás-megnyitója


Kiállítás-megnyitó, a zongoránál Tempfli Erik.

Kiállítás-megnyitó, a zongoránál Tempfli Erik.


Molnár Ibolya alkotása.

Molnár Ibolya alkotása.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: