2017-10-19 11:50:07• hírek • Oszkó Viktória

Kiállítás a tragikus körülmények között elhunyt nők emlékére

fotó: zoldutatanoknek.blog.hu
fotó: zoldutatanoknek.blog.hu

November 18-án és 19-én Néma Tanúk címmel kiállítást szerveznek a párkapcsolati erőszak következtében meggyilkolt nők emlékére.

A kiállítást a budapesti Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület jóvoltából az RMDSZ szatmárnémeti nőszervezete hozza el az érdeklődőknek. Az esemény fő célja az, hogy felhívja a figyelmet a nők emberi jogaira és a nemek közötti hátrányos megkülönböztetésre.

November 25. a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja. Elszomorító adat, hogy élete során minden ötödik nőt bántalmaznak, sok esetben pedig életveszélyes helyzetekről is beszélhetünk, pedig több lehetséges megelőzési forma is létezik. A NANE és a NEEEM küldetése az, hogy tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt és hogy harcoljanak a nők elleni erőszak minden formája ellen.

 A Néma Tanúk piros, életnagyságú női alakot formázó sziluettek, amelyeken egy-egy elhunyt áldozat neve és meggyilkolásának körülményei hívják fel a figyelmet a párkapcsolati erőszak társadalmi jelentőségére. A kiállítás megnyitója november 18-án 17 órakor kezdődik. A program ingyenes, a Filharmónia előcsarnokában lehet megtekinteni, utána a résztvevők gyertyákat gyújtanak a bántalmazott nők emlékére.

A kiállítás megnyitását követően 18 órától Vujity Tvrtko előadását tekinthetik meg azok, akik jegyet váltottak az eseményre. Tvrtko ebben az évben nem csak előadásai miatt látogat Erdélybe, hanem az RMDSZ Nőszervezete által indított NEEEM – Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom - egyik támogatója is ő maga.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: