2011-07-25 13:37:22• hírek • Póti Orsolya

Kiállítás a hadadi Dégenfeld kastélyban

A július 18-30 között harmadik alkalommal megrendezett Hadadi Nemzetközi Alkotótáborban ünnepélyes hangulatban nyílt meg vasárnap, július 24-én a táborban résztvevő hazai és külföldi képzőművészek munkáiból rendezett kiállítás.

A 22 alkotó százhetven, Hadadon készített alkotásai mellett bemutatta a helyi érdeklődőnek a magával hozott ötven alkotását is. A nagyérdemű festményeket, grafikákat, fafaragásokat, kisplasztikát, textíliát csodálhatott meg.

A tábor szervezésében együttműködő Dégenfeld Református Egyházi, Oktatási és Művelődési Központot illetve a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületét Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke méltatta, aki egyben biztosította az alkotótábor jövőbeli megszervezésének támogatását.

Dr. Achim George a Bécsi Egyetem egyetemi professzora beszélt a táborban résztvevő három generáció által bemutatott alkotások minőségéről, az alkotótáborok fontosságáról a kulturális életben, táborban észlelt vidám, barátságos légkörről. Pop Felician a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója, dicsérte a Szatmár Megyei Képzőművészeti Egyesület tevékenységét, szerepét Szatmár megye kulturális életében, kiemelve a más országok művészeivel létesített szoros kapcsolatokat.

A Hadadi Dégenfeld Alapítvány igazgatónője, Kurta Tőtös Beáta református lelkész röviden vázolta a Dégenfeld kastély és az Alapítvány történelmét, örömét fejezve ki a képzőművészek jelenléte miatt, garantálva az alkotótábor hosszú távú jövőjét.

A táborban résztvevő képzőművészeket továbbá Nagy Sándor Károly melléki református egyház kerület esperese köszöntötte, további sikeres alkotást kívánt nekik. Végül Gergely Csaba a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke bemutatta a táborban résztvevő képzőművészeket. A megnyitót Bokor Levente és Negrea George gitár és ének számai tették hangulatosabbá.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: