2011-11-23 15:42:56• hírek • Kocsis Zoltán

Kiállítás a családon belüli erőszak ellen

Második jelentős mozzanatához érkezett a Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztálya (SPAS) által szervezett, a „Családon belüli erőszak létezik - beszéljünk róla" elnevezésű eseménysorozat: kedden fotó- és rajzkiállítás nyitotta meg kapuit.

A SPAS hat uniós tagálam (Németország, Csehország, Lengyelország, Lettország, Belgium és Hollandia) valamint Svájc civil szervezeteinek partnereként vesz részt az „Európa - szemtől szemben a családi erőszakkal" nevű projektben. Ennek keretein belül november 21-25. közötti napokat a családon belüli erőszak elleni harcnak szentelte. Ennek első mozzanataként hétfőn konferenciát tartottak a szociális közintézmények képviselőinek részvételével, amelyen részt vett Pokola Eleonora is. A kolozsvári nő könyvet írt szenvedéseiről, 2010-ben pedig az év nőjének választották Romániában.

Az eseménysorozat második jelentős mozzanataként szerdán fotó-és rajzkiállítást nyílt a Megyei Múzeumban, amelyen Doina Vasut, a SPAS vezetője mellett részt vett Kereskényi Gábor alpolgármester is.

A folytatásban csütörtök délután 17.00 órai kezdettel a Művészeti Iskola diákjai mutatnak be egy előadást az Északi Színházban, pénteken pedig felvonulást tartanak a Real hipermarkettől a régi központig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: