2010-03-26 16:32:35• hírek • Póti Orsolya

Kiállítás a Megyei Tanács Galériában

„Ikonok" címmel újabb kiállítást szerveztek a Szatmárnémeti Megyei Tanács Galériában, amelynek megnyitójára március 26-án, péntek délután 14.30-kor került sor.

A közeledő ünnep alkalmából megnyitott kiállítás érdekessége az, hogy a tárlat nem csak művészi, teológiai témájú ikonokat tartalmaz, hanem negyvenegy Szatmár megyei intézmény diákjainak munkáit is megcsodálhatjuk.
A megnyitón beszédet mondott Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, Kónya László főtanfelügyelő helyettes, Groza Gabriel, a „Doamna Stanca" Líceum igazgatója, valamint Nagy Sándor esperes és Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke. A megnyitót az Ortodox Líceum kórusának egyházi énekei tették még ünnepibbé.

Stef Adrian, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke elmondta, hogy a falon lévő ikonok által jobban érzik a Húsvét közeledtét, és a kiállítás ünnepi hangulatot teremt az épületben. Groza Gabriel és Nagy Sándor az ikonok jelentéséről és jelentőségéről tartott rövid előadást, valamint mindketten kifejezték azt, hogy a kiállítás érdekessége igazán abban rejlik, hogy iskolások és művészek alkotásai egyaránt szerepelnek a tárlatban. Nagy Sándor esperes elmondta: a kiállítás által egyesül a diákok munkáiban rejlő gyermeki őszinteség és a művészek munkáiból áradó isteni ihlet.

A Húsvét alkalmából megszervezett kiállítás március 26 és április 9 között lesz látogatható.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: