2018-07-14 06:59:25• hírek • Blikk.hu

Kiakadt a Lánchíd fenntartója Will Smith közveszélyes pesti akcióján, a rendőrség is reagált

Felkeltem reggel, és úgy éreztem, ki kell mennem a szabadba – magyarázta a Sötét zsaruk című filmek főszereplője, aki két hónapon keresztül forgatta a Gemini Man című sci-fit Budapesten, és közben végig a Lánchídra nézett a hotelszobája, a Gresham-palotában volt elszállásolva.

"Azt hiszem, ez nem törvényes" – tette hozzá cinkos mosollyal Smith, amikor a pilléren futott a pesti hídfő teteje felé, és erre ráhibázott. A következő kockán már az látható, ahogy a csapóajtón keresztül kikecmergett a hídfő tetejére és táncra perdült.


Közösségi oldalán is felvetődött, hogy „hollywoodi” videóról lehet szó, és a világsztárt a számítógépes szakemberek varázsolták bele a videóba, de az illetékes hatóság szerint tényleg felmászott, ráadásul engedély nélkül.


"A Lánchídra történő felmászáshoz és filmforgatáshoz sem Will Smith, sem a stábja nem kért engedélyt az ilyenkor szokásos engedélyezési eljárás keretében a Budapest Közúttól, így az illegális volt, amit maga is elismert videójában. Az amerikai filmszínész ezzel veszélyeztette saját és az arra közlekedők testi épségét is" – válaszolta a Blikk megkeresésére Huber Szebasztián, a Budapest Közút Zrt. kommunikációs vezetője, és hozzátette, hogy az akció a hajnali órákban, munkaidőn kívül történt.


Így a hídmester, aki a híd műszaki állapotáért felel, csak a rendőrségtől értesült róla. A híd ugyanis be van kamerázva, és a képeket a rendőrség figyeli. Az ilyen esetekben az ő jogkörükbe tartozik az esetleges intézkedés – tette hozzá Huber.Megkerestük a rendőrséget is, hogy megtudjuk, indul-e eljárás.


"Ez önmagában nem szabálysértés vagy bűncselekmény, az viszont vitathatatlan, hogy nagyon veszélyes. Ám a korábban említett okok miatt a rendőrség nem jár el az ügyben, nem nyomoz. Legfeljebb garázdaság miatt indulhatna eljárás, ám mivel a színész cselekedete senkiben nem keltett félelmet vagy riadalmat, ezért ez a tényállás sem áll fenn" – nyilatkozta lapunknak Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szerettük volna megtudni, Smith hogyan juthatott fel gyakorlatilag akadálytalanul a híd tetejére, ám hiába tárcsáztuk a hídmester telefonszámát.


Bár jó eséllyel megússza az illegális hídmászást a színész, ha mégis bíróság elé kéne állnia, évekre rács mögé kerülhetne.


"A garázdaság elkövetője három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. Azonban ha máshogy történt volna az eset, például vízipisztollyal a kezében lett volna a hídon, és egy járókelő megijedt volna ettől, akkor akár öt évre is lecsukhatnák" – nyilatkozta a Blikk.hu-nak dr. Szilágyi Roland ügyvéd. Smith egyébként néhány héttel korábban az Operaház tetejére is felmászott, igaz, akkor erre kapott is engedélyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: