2009-02-05 16:46:59• hírek • Parajdi Andrea

Kiadják az engedélyeket

Jövő héten bocsájtják ki a taxiengedélyeket Szatmárnémetiben. Ezidáig 429 olyan autót regisztráltak, amelyek minden szempontból megfelelnek a törvény előírásainak.

Szatmárnémetiben tavaly mintegy 800 taxis rendelkezett engedéllyel, azonban a taxitörvény értelmében 2008. december 31 után minden engedély érvényét vesztette. Az idei év elején összesen 778-an nyújtották be újraengedélyeztetésre a dokumentumaikat, azonban most már szigorúbb rendeleteknek kell eleget tenniük -tájékoztatott Kiss Bertalan, a Polgármesterei Hivatal, Kereskedelmi Ellenőrzési és Engedélyeztetési irodájának munkatársa. A törvénymódosítások értelmében tíz évnél idősebb autóval nem lehet taxizni, s fontos kritérium az is, hogy a taxis kizárólag saját tulajdonában lévő, vagy részletre vásárolt autóval dolgozhat.

A jelenlegi adatok szerint mindössze 429-en kaphatják meg a taxizásra vonatkozó engedélyüket. Mint megtudtuk, a legtöbb kérvény esetében még a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) jóváhagyási bizonylata hiányzik, amely igazolja, hogy az autó megfelel minden előírásnak. -Akik pótolják a hiányzó dokumentumokat, természetesen még kézhez vehetik az engedélyüket. Azoktól a taxisoktól, akik március közepéig nem újíttatják meg a papírokat, visszavonjuk az engedélyeket - mondja Kiss Bertalan, a Polgármesterei Hivatal munkatársa.

A jelenlegi adatok szerint mindössze 429-en kaphatják meg a taxiengedélyüket Szatmárnémetiben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: