2008-11-27 18:45:57• hírek • Parajdi Andrea

Jövőre is 650 taxis kap engedélyt

A jelenleg életben lévő törvény szerint minden városban négyszáz taxisofőr kaphatna engedélyt. Szatmárnémetiben jövőre is 650 taxisnak állítják ki a működéshez szükséges dokumentumokat -így határozott csütörtöki ülésén a városi tanács.

Ebben az évben döntött úgy a tanács, hogy nyolcszázról 650-re redukálja a taxisofőrök számát. Azonban miután megszületett a helyi határozat, életbe lépett egy országos törvény, amely előírja, hogy minden nagyvárosban négyszáz taxis kaphat engedélyt.

-A taxisofőrök engedélyei most járnak le, amelyeket az év végéig meg kell hosszabbítani. Szatmárnémetiben jelenleg 650-en rendelkeznek engedéllyel, semmiképpen sem tudjuk 400-ra csökkenteni a számukat, hiszen milyen kritériumok alapján döntsük el, hogy ki legyen munkanélküli - mondta Ilyés Gyula polgármester a Szatmár.ro-nak.

A városi tanács november 27-i ülésén jóváhagyta azt az előterjesztést, mely szerint Szatmárnémetiben jövőre is kiadnak 650 taxisengedélyt, azonban a felszabadult, vagy nem igényelt engedélyeket nem kaphatják meg más jelentkezők. Ilyés elmondta, ez bizonyult a legjobb megoldásnak ahhoz, hogy az elkövetkezendő években a taxisok száma az országos törvénynek megfelelően négyszázra csökkenhessen.

Jövőre is 650 taxis kap engedélyt, így döntött a Városi Tanács.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: