2009-03-04 16:56:18• hírek • Parajdi Andrea

Kiadják a taxisok engedélyét

Március 9-től 523-an vehetik át megújított taxiengedélyüket Szatmárnémetiben. A Polgármesteri Hivatal kitűzte a határidőt: április 15 után felfüggesztik minden olyan taxisofőr engedélyét, akik nem kérték irataik megújítását.

A.Polgármesteri Hivatal már február elején tervbe vette a a taxiengedélyek kibocsájtását, de mivel folyamatosan újabb dokumentumokat kellett feldolgozniuk, nem kezdtek hozzá az iratok kiadásához. Eddig 523 taxisofőr rendezte el az újraengedélyeztetési folyamatot, akik március 9-től átvehetik engedélyeiket. Első körben csupán ideiglenes papírokat kapnak, s ezekkel az iratokkal az Adóhivatalhoz is be kell jelentkezniük. Az Adóhivatal igazolást kell kiállítson arról, hogy a taxisok által kibocsájtott számlák pénzügyi ellenőrzés alatt állnak. Ezt követően kaphatják kézhez végleges engedélyüket a taxisok.

Szatmárnémetiben tavaly mintegy 800 taxis rendelkezett engedéllyel, azonban a taxitörvény értelmében 2008. december 31 után minden engedély érvényét vesztette. A 800 taxisofőr közül csupán 22-en nem kértek újraengedélyeztetést, s még mindig van 255 hiánypótlásra váró dokumentum. Kiss Bertalan, a Polgármesteri Hivatal Kereskedelmi Ellenőrzési és Engedélyeztetési irodájának munkatársától megtudtuk aki nem rendezi el a kötelező papírokat április 15 után a felfüggesztett taxisok listájára kerül.

Március 9-től 523-an vehetik át megújított taxiengedélyüket Szatmárnémetiben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: