2015-03-30 17:26:30• hírek • RMDSZ-frakció

Ki, miért és mennyiből volt Kínában - és miért büntetett a Számvevőszék

Amint azt közvetlenül Dorel Coica vasárnapi személyeskedő sajtótájékoztatóját követően megígérte, a városi tanács RMDSZ-es frakciója válaszul hétfőn konkrét, pontokba szedett állásfoglalást fogalmazott meg, amelyben több kérdést is intéz a polgármesterhez. Az alábbiakban változtatás nélkül közzétesszük az RMDSZ közleményét:

Olvasva Coica polgármester úr virágvasárnapi nyilatkozatát, az az érzésünk támadt, mintha a nagyotmondó Münchausen báró meséje elevenedne meg előttünk. A külföldi utakból hazaérkezve, immár hagyományossá vált személyes támadásainak egy célja van: elterelni a figyelmet a város valós problémáiról. A közérdekű témákra válaszolunk:

Polgármester úr azt kérdezi, volt-e a városnak eddig fejlesztési stratégiája: többek között Ön is megszavazta 2010 március 26-án azt az Integrált Városfejlesztési Tervet, amely konkrét projekteket és megoldásokat tartalmazott Szatmárnémeti fejlesztésére. Azokról a beruházásokról van szó, amelyeknek 2012 óta Ön vágja el a szalagját és úgy tűnik, hogy ennyivel is marad a város 2016-ig, csak hogy néhányat említsünk: több mint 15 utca teljeskörű felújítása a Solidaritatii negyed és a batizi út környékén, több tízmillió eurós ISPA projektek, Inkubátorház, szociális központ, az Északi Színház és a Kisiparos-Otthon épületének teljes felújítása, illetve hogy tisztázzuk ki mit fejleszt, megjegyezzük hogy a létező bicikliutak és a városi térfigyelő rendszer is az RMDSZ-es városvezetéshez köthető.

A polgármester politikai nyilatkozatairól: beosztásánál fogva nincs feljogosítva arra, hogy a városi tanácsosokat publikusan jelzőkkel illesse és arra sem, hogy beleszóljon a szövetség belső működésébe. Mint ahogy mi sem kommentáltuk a különböző politikai pártok belső áskálódását, sem a városunkra rossz fényt vető kiszivárogtatott bizonyos hangfelvétel esetét.

Nem tudunk lealacsonyodni arra az alpári szintre, amelyet polgármester úr a sajtótájékoztatón elért. Viszont ha már nincs ránk ideje a tanácsüléseken, ezúttal nyilvánosan szólítjuk fel, válaszoljon publikusan a következő kérdésekre:

  • A következő tanácsülésen kérjük mutassa be az összes olyan konkrét tervet, amelyet a tanács már elfogadott: Sportcsarnok, városi uszoda, harmadik híd vagy bármilyen más terv, amit Ön "finanszírozásba belökött" (am băgat la finanţare) a különböző minisztériumokhoz
  • Mutassa be azokat az intézkedéseket, amelyeket az Állami Számvevőszék ellenőrzése után indítani kényszerült, mely megállapított egy 1.5 millió eurós szabálytalanságot a Szatmárzsadányi út kivitelezése kapcsán, illetve az erre a szakaszra elköltött pénzösszeg nagyságát.
  • Szándékos vagy csak véletlen volt a helyi urbanisztikai szabályzat megszegése, a lakónegyedekben kialakitott parkolók esetében? Kérjük bemutatásra az összes tervet és építkezési engedélyt a létező és jövőbeni parkolók létrehozásával kapcsolatban.
  • A közérdekű adatokhoz való hozzáférési törvény (544/2001) értelmében kérjük nevesítse a Kínai Népköztársaságba látogatott hivatalos küldöttség tagjait, a látogatás költségeit és természetesen a stratégiai látogatás konkrét eredményeit.

Végezetül javasoljuk Önnek a helyi tisztségviselőkről szóló törvény (393/2004) részletes tanulmányozását és a következő cikkely figyelembevételét: "A helyi tisztségviselők becsületről és korrektségről kell tegyenek tanúbizonyságot"

A szatmáriak iránti tisztelettel,
a Szatmári RMDSZ helyi tanácsosai

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: