2010-07-09 16:12:14• hírek • MTI/Reuters

Ki lesz a vébé legjobb játékosa?

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében a gólkirályi címért is harcoló spanyol David Villa és holland Wesley Sneijder (fotó) neve is szerepel a torna aranylabdása címre jelölt 10 játékos nevét tartalmazó listán.

A nemzetközi szövetség (FIFA) pénteken hozta nyilvánosságra a névsort, amelyen az eddig egyaránt öt találatot jegyzett Villa és Sneijder mellett szerepel még a németek elleni bronzmérkőzésen érdekelt uruguayi Diego Forlán, a ghánai Asamoah Gyan, a spanyol Andrés Iniesta és Xavi Hernandez, az argentin Lionel Messi, a német Mesut Özil és Bastian Schweinsteiger, valamint a holland Arjen Robben.

A győztes - akit a sajtó képviselői választanak meg - kilétére a vasárnap 21:30 órakor kezdődő döntő után derül fény.

A világbajnokságon megválasztják a torna legjobb fiatal játékosát is, amelyre német Thomas Müllert, a ghánai Andrew Ayewet és a mexikói Giovani Dos Santost jelölte a nemzetközi szövetség.

A jelölteket az 1989 január 1-je után született futballisták közül választotta ki a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetőkből és korábbi játékosokból álló technikai bizottsága. A testület a vasárnapi döntő után választja ki a legjobbat a három jelölt közül.

A díjat először a 2006-os, németországi tornán adták át, s akkor Lukas Podolski, a bronzérmes német válogatott csatára kapta meg az elismerést.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: