2005-10-26 22:38:54• hírek • Szatmar.ro

Szatmárnémetiben készülnek az utak

Ilyes Gyula polgármester és több városi vezetői ma leellenőrizték, milyen munkákat végeznek a cégek.


A megyeszékhely vezetősége gőzerővel kezdett hozzá a megyeszékhely utcáinak javítására és rendbetételére. Összesen 11 olyan kulcsfontosságú utcát sikerült teljesen befejezni az idei év második felében, ami rendkívüli előrelépést jelent a városi forgalom könnyítése terén. Tegnap például a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal illetékesei szemrevételezték a napokban befejezett kilenc utca többségét. Így összesen már 11 utca készült el, a napokban ugyanakkor befejeződik a Rodnei, az Ady Endre, a Ceahlaului valamint a Iuliu Maniu utak javítása is. Összesen 14 szatmárnémeti földúton az idei évben továbbra is folynak majd a nagyszabású útjavítások. A jelek szerint ezek már elkészült kavicsburkolattal várják majd a jövő év tavaszára tervezett aszfaltozást, mondta el Ilyés Gyula.

A polgármester ugyanakkor hozzátette, az előző évek útjavítási mérlegéhez képest rendkívüli változások tapasztalhatók az idén. Míg az utóbbi öt esztendőben körülbelül évi 1,5 millió eurót költöttek a megyeszékhely a most beindult folyamat során ez az összeg felugrik évi 7–8 millió euróra. Ilyés szerint ezek az óriási összegek elköltése mindenképp szükséges, mivel szinte járhatatlanná váltak az utóbbi években az utak. A kérdés már csak az, hogy találnak–e olyan erős kivitelező cégeket a Polgármesteri Hivatal illetékesei, amelyek fel tudják venni ezt a rendkívüli munkatempót.

Idén sok esetben óriási késések alakultak ki bizonyos utcáknál, mindez azért mert a kivitelezők nem készültek fel megfelelőképpen. Ilyés Gyula ugyanakkor elmondta, a 2006–os évi útjavításokra mind a hivatal illetékeseinek mind pedig az említett cégeknek komolyan fel kell készülniük. Főleg azért mert egy sor olyan, több millió eurós projektet kell megvalósítani, mint a Golescu híd, az Udvari út és a Pálfalvi út és környékének helyreállítása.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: