2008-04-03 14:50:37• hírek • Szatmar.ro

Időben átadják az utakat

 A Mo-Va Konzorcium a júliusi határidő lejárta előtt befejezi a csatornázási munkálatokat.

 

A Mo-Va Konzorcium, amelyet a Mota Engil portugál építőipari cég, illetve a Vakond Kft. alkot, egy évvel ezelőtt érkezett városunkba, az Ispa program keretében nyert pályázat kivitelezése érdekében.

A pályázat alapján a cég 21 utca csatornázási, illetve 7 átemelő állomás feljavítási munkálataira kapott engedélyt. Bár a kivitelezés megkezdése a tavalyi évben több tényező miatt is késett, a munkálatok mégis haladnak. Amint azt Herédi László, a Mo-Va Konzorcium képviselője a Szatmár.ro-nak elmondta, jóval a július 31-i határidő lejárta előtt átadják az utakat, ugyanis a felvállalt munkálatok 90%-a már elkészült. A cég megközelítőleg 10 km hosszú csatornázásra szerződött, amelyből még elvégzésre vár körülbelül 1200 m. A hátralévő munkálatok a Dorna, a Bargaului, a Brancus, a Vasile Lucaciu és a Károlyi út egy részére vonatkoznak. A vállalt munka részét képezi továbbá a Fagarasului és a Proiectantului utcák alatt lévő nagy átmérőjű csatorna bélelése, ahol közel 1600 méterből, még 500 m van hátra.

A csatornázás befejezését követően, úgynevezett csatornaminősítés végrehajtására van szükség, amikor is ellenőrzik a munkálatok hibátlanságát. Herédi László mint mondja, 8 km-en végezték el a kamerás ellenőrzést, jelenleg az Apaserv Rt. saját műszereivel ugyanezeket a szakaszokat vizsgálja. Ha a csatornaminősítés is kellőképpen halad, április 14-től megkezdődhetnek az úthelyreállítások átadásai.

 

P.A. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: