2009-03-18 14:57:32• hírek • Parajdi Andrea

Gödrösödnek a felújított utak is

A tavaly felújított utak szinte mindegyikén találkozhatunk kisebb-nagyobb gödrökkel. Mintegy 15 olyan utcát jelölt ki a város, amelyeknek a burkolata tavaly lett felújítva, azonban az aszfalton már most kátyúk jelentkeztek. Ilyés Gyula polgármester szakmai találkozóra hívta az utászokat, mivel az elvégzett munkálatok még garancia alatt állnak.

-Nagyon nagy gondja a városunknak, hogy az utcáink felét még mindig 30, 40 vagy 50 éves aszfaltréteg fedi. Folyamatosan számítanunk kell arra, hogy újabb kátyúzást kell megfinanszíroznunk, azonban sosem jutunk előrébb a problémával, ha a felújított útszakaszaink is foltozásra szorulnak - mondja felháborodottan Ilyés Gyula polgármester, aki azt a 15 utcanevet is ismertette, ahol tavaly folytattak útmodernizálást, azonban már most gödrök jelentek meg a burkolaton.

A Ioan Cuza, a Petőfi Sándor, a Decebal, a Transilvania sugárút, a Mircea Cel Batran, a Hasdeu, a G.Georgescu, a C.Brancusi, a Vasile Lucaciu, a Zutphen, az Inaului, a Turturelelor, a Crinului, a Closca sugárút és az Avram Iancu utca is a felújított, azonban már megromlott állapotban lévő utcák közé tartozik.

A polgármester elmondta, március 19-én, csütörtökön találkozik az utász cégek képviselőivel, akikkel egyeztet majd a garanciális kérdésekről, és sürgetni fogja a javítási munkák mihamarabbi elvégzését.

-A cégeknek is érdekük lenne, hogy jó munkát végezzenek, hiszen ha ilyen minőséget szolgáltatnak, nem fogunk velük dolgoztatni. Ha nem szűnik meg ez a számunkra érthetetlen jelenség, hogy szinte mindegyik cég rossz minőségű munkát végez, akkor inkább nem is kezdünk útfelújításba, csak ha biztosra vesszük, hogy időtállóan dolgoznak. Szem előtt kell tartanunk, hogy a folyamatos javításokra szánt összegeink is végesek - mondja Ilyés.

A polgármester szerint ezt a problémát egy koncessziós szerződés kiküszöbölheti, hiszen a cégnek érdeke, hogy valóban jó minőségű munkát végezzen, így tud ugyanis profitot termelni. -Bízunk benne, hogy ha ilyen szerződéssel újítjuk fel a 16-os lakónegyedet, nem találkozunk hasonló gondokkal -tette hozzá a polgármester.

A képre kattintva elérhető a képgaléria

Egy év alatt a Vasile Lucaciu útszakasz is tönkre ment.

A képre kattintva elérhető a képgaléria

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: