2010-02-05 16:50:54• hírek • Parajdi Andrea

Ki bakizott és miért?

Péntek délelőtt Dr. Dorel Coicaval, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság vezetőjével ült tárgyalóasztalhoz Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, hogy tisztázzák az egészségügyi minisztériumhoz felküldött költségvetési kérvénnyel kapcsolatos hiányosságokat. Coicanak nem sok fogalma volt arról, hogyan felejtődhetett ki a kórház-modernizációs fejezet a hivatalos kérvényből.

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság vezetősége jókora bakit követett el az idei évi egészségügyre fordított költségvetés igénylésekor, ugyanis a kért tételekből kimaradtak azok a fejezetek, amelyek a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi részlegének modernizálására és a Járványkórház felújítására kértek volna támogatást.

A Közegészségügyi Hatóság vezetőségének tudnia kellett volna, hogy az említett beruházások finanszírozására ígéretet tett az új egészségügyi miniszter Cseke Attila, s ilyen vonatkozásban pedig egyértelműen be kellett volna foglalni ezeket a pénzigényléseket is a hivatalos költségvetési kérvénybe. Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke mindezekről csütörtökön számolt be a helyi sajtónak, majd elmondta, hogy Dr. Dorel Coicaval, a Közegészségügyi Hatóság vezetőjével február 5-én, pénteken délelőtt tárgyalóasztalhoz ül, hogy tisztázzák a mulasztás okát.


Csehi Árpád, Dorel Coica
Csehi Árpád és Dr. Dorel Coica nemsokra jutottak a kellemetlen helyzet tisztázásának ügyében. Senki nem tud semmit..


Coica érthetetlenül állt a történtek előtt, és arra hivatkozott, hogy ő delegációban volt abban az időszakban, amikor helyettesei elküldték a költségvetési kérvényt a minisztériumhoz. Az esetért Dorina Dragos Guran, a Közegészségügyi Hatóság vezető-helyettesét okolta, hiszen az ő nevével szignózták a postázott pénzigénylést.

Csehi Árpád, tanácselnök kérdésünkre elmondta, felkérte a Közegészségügyi Hatóság vezetőjét, hogy maradéktalanul egészítsék ki a kérvényt és a jövőben figyeljenek arra, hogy ilyen jellegű mulasztás ne forduljon elő. „Már többször hangoztattam, hogy ebben az évben az egyik fő prioritás az egészségügyi szolgáltatások színvonalának javítása lesz. Mindezt egyedül nem tudom megoldani csak akkor, ha az egészségügyi intézmények is mellettem állnak. Ezzel a hibával pont az ellenkezőjéről tettek tanúbizonyságot" - mondta a tanácselnök, akit még mindig nem győztek meg afelől, hogy nem szándékos „amnézia" történt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: